Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστου Μέγκλα και του Β΄ Αντιπροέδρου, κ. Ιωάννη Χατζηηλιάδη στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Πάτρα στις 24 και 25 Απριλίου 2015

Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 2,
62132 ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ.(23210)99710- 99730
FAX (23210) 99740-99728
e-mail: eves@otenet.gr
www.eves.gr

                                  
Δ.T.  Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστου Μέγκλα και του Β΄ Αντιπροέδρου, κ.  Ιωάννη Χατζηηλιάδη στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Πάτρα στις  24 και 25 Απριλίου 2015

       Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Χατζηηλιάδης συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου 2015. 59 Πρόεδροι Επιμελητηρίων  και κυβερνητικά στελέχη  όπως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, στην οποία τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Στη Γενική συνέλευση παραβρέθηκαν ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Τάσος Πετρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης.
    Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών στη Γ.Σ. της ΚΕΕΕ.  στην οποία ο κ. Χρήστος Μέγκλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στο «λουκέτο» μεγάλου αριθμού από αυτές αλλά και στα επιμέρους προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών όπως το ότι ο Νομός Σερρών κατατάσσεται προτελευταίος ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των νομών της χώρας και ότι υπολείπεται κατά 1.62 δις από το μέσο όρο των νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών μίλησε για τις  προτεραιότητες-προτάσεις που έχει θέσει το Επιμελητήριο Σερρών και για τις οποίες έχει κάνει παρεμβάσεις προς τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας  όπως η αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου,  της πάταξης του παραεμπορίου αλλά και  την αναγκαιότητα σύνδεσης του Νομού Σερρών με το Φυσικό Αέριο.

       Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών μιλώντας για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας και τις μελλοντικές προοπτικές της τόνισε ότι απαιτείται άμεση και δίκαιη λύση, καθώς όπως τόνισε η αγορά δεν αντέχει άλλο σε κλίμα αβεβαιότητας ενώ υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη θα επιτευχθεί με συνεργασία Πολιτείας και Επιμελητηρίων αφού αποφασιστούν οι κύριοι άξονες όπως η ενέργεια (φωτοβολταϊκά) , ο τουρισμός, η γεωργία, η   μεταποίηση κ.α.