ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗ DETROP 2014, 14-16 Μαρτίου στο HELEXPO – PALACE στην ΑΤΤΙΚΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗ DETROP 2014, 14-16 Μαρτίου στο HELEXPO – PALACE στην ΑΤΤΙΚΗ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 20 ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    Tο Επιμελητήριο Σερρών συμμετείχε με δικό του stand (στο stand DC 12) στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών – DETROP 2014, 14-16 Μαρτίου στο HELEXPO – PALACE στην ΑΤΤΙΚΗ, με τη συμμετοχή 20 σερραϊκών επιχειρήσεων – και με εξαγωγικό προσανατολισμό – του κλάδου των τροφίμων και ποτών.
    Η DETROP 2014 επεκτάθηκε εφέτος σε μια εξειδικευμένη έκθεση τη “DetropBoutiqueShowAthens” , στόχος της οποίας ήταν η αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες προϊόντων. Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών DETROP, με τη νέα εξειδικευμένη έκθεση ‘BoutiqueShowAthens’, συνέχισε την παράδοσή της να προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα σε έναν επιλεγμένο και διεθνή κύκλο αγοραστών από συγκεκριμένες χώρες-στόχους που προσκλήθηκαν και φιλοξενήθηκαν από τη ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της έκθεσης. Επίκεντρο των εκθεσιακών εκδηλώσεων η βαθύτερη γνωριμία των Σεφ, επαγγελματιών του χώρου και γευσιγνωστών της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας με τα συγκεκριμένα προϊόντα, οι οποίοι εμπλούτισαν την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού.
     Καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης διάσημοι σεφ πραγματοποιούσαν επιδείξεις γευσιγνωσίας και δημιουργούσαν καταπληκτικές συνταγές. Σερραϊκά τρόφιμα και ποτά, όπως μέλι, καβουρμάς, σαλιγκάρια, ποτά, μπουγάτσα, ζυμαρικά, σπιρουλίνα κ.π.ά έγιναν γνωστά στους επισκέπτες και εμπόρους της Έκθεσης και συμμετείχαν στις παράλληλες εκδηλώσεις μαγειρικής με διάσημους σεφ που προβάλλονται σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής – και όχι μόνον – πανελλαδικής εμβέλειας.
    Κατά τη διάρκεια του τριημέρου περισσότερες από 70 συναντήσεις των Σερραίων Εκθετών – μελών του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό με σκοπό την πραγματοποίηση εμπορικής συνεργασίας και συμφωνίας πώλησης των προϊόντων τους.