ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΣΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε.) το βράδυ της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2015 και ως τίτλο είχε : «Αποχαιρετούμε τον παλαιό χρόνο και την προσέγγιση LEADER και υποδεχόμαστε το νέο έτος και το νέο Πρόγραμμα LEADER».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του απολογισμού του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013». 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, υποστήριξε ότι το Πρόγραμμα LEADER αποτελεί μια μεγάλη προσπάθεια για ένταξη επενδύσεων στην περιοχή του Ν.Σερρών. «Οι Σέρρες πήγαν περίφημα, καθώς υπήρξαν επενδύσεις, και στόχος αποτελεί πάντα η απορρόφηση ακόμη και του τελευταίου ευρώ», συμπλήρωσε ο κ.Μέγκλας.

Από τη δική του πλευρά, ο Διευθυντής της ΑΝΕΣΕΡ, Γιάννης Καλογερούδης, τόνισε ότι τα προγράμματα LEADER εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο. «Στην 4η περίοδό του, το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2007-2013 έκανε ένα βήμα πιο πέρα. Μέσα στις δυσκολίες της εποχής, προσπάθησε να επεκτείνει τα καλά αποτελέσματα των προηγούμενων περιόδων και να μετατρέψει την καινοτομία που αναπτύχθηκε σε επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική καθημερινότητα, δημιουργώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την περιοχή».

Στην εκδήλωση, εκτός από τους ωφελούμενους του προγράμματος, παρέστη η Υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης, Μαρία Κόλλια, ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο Πρόεδρος της «ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ», Αναστάσιος Τζήκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, βουλευτές του Νομού Σερρών, Δήμαρχοι του Νομού Σερρών και προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική παράσταση της καταξιωμένης ερμηνεύτριας και συνθέτριας, Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Από το Γραφείο Τύπου