Να μη σταματήσει η λειτουργία του Γραφείο ΟΑΕΕ στη Νιγρίτα ζητά το Επιμελητήριο από τη Διοικητή του ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να μη σταματήσει η λειτουργία του Γραφείο ΟΑΕΕ στη Νιγρίτα
ζητά το Επιμελητήριο από τη Διοικητή του ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη Διοικητή του ΟΑΕΕ, κα Γεωργία Κωτίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρ. Μέγκλας ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου ΟΑΕΕ Νιγρίτας, τονίζοντας το σπουδαίο διοικητικό και κοινωνικό έργο του Γραφείου προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού της ευρύτερης περιοχής της Νιγρίτας.

Η επιστολή του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:  
«
                   ΠΡΟΣ:
                                      ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
                                      Κο Αντώνη Ρουπακιώτη
                   ΚΟΙΝ:          ΔΙΟΙΚΗΤΗ και ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. του ΟΑΕΕ
                                       Κα Γεωργία Κωτίδου

Κύριε Υπουργέ,

                                                                                            
Σχετικά με τα σχέδια του ΟΑΕΕ για το κλείσιμο του καταστήματος ΟΑΕΕ στη Νιγρίτα Σερρών τονίζουμε ότι το γραφείο αυτό εξυπηρετεί περισσότερα από 1700 μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών, καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή, τόσο την πόλη της Νιγρίτας όσο και χωριά που είναι μακριά από το κέντρο της πόλης των Σερρών. Λειτουργεί από το 1979,  παρέχοντας άμεσα τις υπηρεσίες τού Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους,  εν ενεργεία επαγγελματίες και συνταξιούχους της περιοχής τής Νιγρίτας και επιτελεί παράλληλα με το διοικητικό του έργο και σπουδαίο κοινωνικό έργο στους ασφαλισμένους της περιοχής αρμοδιότητάς του.
    Πιστεύουμε ότι το Γραφείο του ΟΑΕΕ Νιγρίτας όχι μόνον δεν πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία του, γεγονός που θα σημάνει ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί και να εκσυγχρονισθεί μηχανογραφικά, ώστε να παρέχει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στο πλαίσιο της εν γένει αναβάθμισης του Οργανισμού.
    Θεωρούμε, Κύριε Υπουργέ, ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του Γραφείου ΟΑΕΕ Νιγρίτας.

                                                                                            Ο Πρόεδρος

                                                                                          Χρήστος Μέγκλας»