ΟΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

 

    Σε μια περίοδο κατά την οποία η επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και της δραματικής πτώσης του κύκλου εργασιών, οι μέρες των εορτών αποτελούν πραγματικά ίσως τη μοναδική ελπίδα για την προσωρινή έστω αναστροφή του δυσχερούς κλίματος. Όλος ο εμπορικός κόσμος προσδοκά ότι θα πάρει κυριολεκτικά την ανάσα που χρειάζεται,  ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να κρατά ενεργείς τις επιχειρήσεις του και τους εργαζόμενους σ΄ αυτές.

    Πάντα, αλλά ιδιαίτερα σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όλοι οι φορείς στήριξης των παραγωγικών τάξεων του Νομού, οι Ομοσπονδίες, οι Εμπορικοί  Σύλλογοι, οι Ενώσεις, τα Σωματεία και το Επιμελητήριο καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τονώσουν την αγορά, να ανεβάσουν την ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού, να  ενισχύσουν  την προτίμησή του στα σερραϊκά προϊόντα και στη σερραϊκή αγορά, με την πίστη ότι έτσι καταπολεμάται η ανεργία και διασφαλίζεται η εν γένει τοπική ανάπτυξη.

    Στον αντίποδα, δυστυχώς όλων αυτών των προσπαθειών, έρχονται τόσο οι δηλώσεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς του Προέδρου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (ΕΠΚΑΣ), κ. Τιτή, καθώς και ο Δεκάλογος των Χριστουγεννιάτικων αγορών της Ένωσης με τις οποίες αποτρέπονται οι Σερραίοι καταναλωτές  από το να κάνουν αγορές τους την περίοδο των εορτών.  

    Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις και οι «συμβουλές» αυτές του Προέδρου της ΕΠΚΑΣ, οι οποίες συνοδεύονται μάλιστα από προστακτικές του τύπου «αποφύγετε» για αγορές συγκεκριμένων ειδών, γίνονται σε μια εξαιρετικά λανθασμένη χρονική στιγμή, δε συνάδουν με το εορταστικό κλίμα των ημερών για τη δημιουργία καλής διάθεσης στους καταναλωτές, και αποτελούν ένα πραγματικό χτύπημα εναντίον του εμπορικού κόσμου του Νομού μας. Πιστεύουμε ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να  εκφράζονται από δημόσιο πρόσωπο που έχει μάλιστα και την ιδιότητα του  Νομαρχιακού Συμβούλου και πιστεύουμε ότι η ΕΠΚΑΣ θα έπρεπε ιδιαίτερα σ΄ αυτήν τη χρονική συγκυρία να είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων,  ενισχύοντας την καταναλωτική διάθεση των πολιτών, καθώς οι μέρες των εορτών είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αγορές, τα δώρα και τη χαρούμενη διάθεση.