Ολοκλήρωση της ημέρας καριέρας στο 1ο ΕΠΑ. Λ. ΣΕΡΡΩΝ

«ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟ 1Ο ΕΠΑ.Λ.ΣΕΡΡΩΝ»

Ημερίδα με θέμα: «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ», διοργάνωσαν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, το Γραφείο Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (ΓΡΑ.ΣΥ.) του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (1ου ΕΠΑ.Λ.) Σερρών, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών,.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να παρευρεθούν σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος,  επαγγελματίες και επιχειρήσεις του Νομού μας, με stands, για να γίνει σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας και ως εκ τούτου να έχουν τη δυνατότητα αλλά και να αποκτήσουν την εμπειρία οι μαθητές και μαθήτριές μας, να συζητήσουν και να πληροφορηθούν για διάφορα επαγγέλματα, για προοπτικές, για δεξιότητες κ.ά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πρόσφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους μαθητές και μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος 1ου ΕΠΑ.Λ. ΕΠΑ.Σ.  Σ.Ε.Κ. Σερρών:

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Παπουτσής Δημήτριος, έμπορος υποδημάτων

Ο κ. Καραγκιόζης Νικόλαος, Πρόεδρος του Σωματείου Θερμοϋδραυλικών

Ο κ. Πασχαλίδης Αλέξανδρος από την επιχείρηση "Πασχαλίδη Αφοι Ο.Ε. Ρεκτιφιέ Στάνταρ"

Ο κ. Καζακίδης Προκόπης από την επιχείρηση "Ζαχαροπλαστεία Βασάκη"  Π. & Α. Καζακίδη ΑΕΒΕ."

Η επιχείρηση CDmania, εμπορία Η/Υ (εκπρόσωποι οι κ.κ. Τζιντζής Κων/νος και κ. Χατζηγεωργιάδης Στράτος)

Η επιχείρηση KLIMATHERM (εκπρόσωπος ο κ. Δοφούδης Δημήτριος)

Η επιχείρηση Prive hair, κομμώσεις (κ. Δρατζίδου Χρυσαφένια)

Η επιχείρηση CHARIS, κομμώσεις, (κ. Μητιλυνός Χάρης)

Ο κ. Ανδριτσάκης Ιωάννης, θερμοϋδραυλικός

Ο κ. Καρακολίδης Παναγιώτης, ηλεκτρολόγος

Ο οίκος νυφικών " Νυμφαία"

Η επιχείρηση αναψυκτικών ‘'ΝΕΚΤΑΡ''  Αφοι Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.

Παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Γάδος Νικόλαος, αιρετός του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Σερρών, η κ. Αγγελίδου Ξανθίππη και η κ. Κοκόλη Πασχαλία, στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι επαγγελματίες με πολύ ενδιαφέρον έδωσαν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί τους για το επάγγελμα και την επιχείρησή τους, τους ενημέρωσαν για τις προοπτικές και τις δεξιότητες που απαιτούνται γι' αυτό, καθώς και για την ανάγκη  ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Παρακολούθησαν μια μικρή επίδειξη κομμωτικής τέχνης από μαθήτριες της ειδικότητας αυτής, εκθεσιακό υλικό από όλες τις ειδικότητες και επισκέφθηκαν εργαστήρια του σχολικού συγκροτήματος.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα εξής προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας:

1. "Μαθαίνω τι είναι ημέρα καριέρας και την υλοποιώ" του 1ου ΕΠΑ.Λ. (υπεύθυνη η εκπαιδευτικός Κερασνούδη Μαρία)

2. "Οι ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Σερρών και προβολή αυτών" της ΕΠΑ.Σ. Σερρών (υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί Τενεκετζής Συμεών και Κερασνούδη Μαρία)

3. "Η χρησιμότητα των μικρών αγγελιών στην εύρεση εργασίας" του 1ου ΕΠΑ.Λ. (υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί Μούρτζιου Χρυσάνθη και Αναγνωστίδης Δημήτριος)

4. "Δημιουργία προσωπικού φακέλου μαθητών – portfolio" του 1ου ΕΠΑ.Λ. (υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί Μούρτζιου Χρυσάνθη και Αναγνωστίδης Δημήτριος)

5. "Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία" του 1ου ΕΠΑ.Λ. (υπεύθυνος ο εκπαιδευτικός Βουτσάς Δημήτριος)

Ανακοινώθηκε η βράβευση της μαθήτριας της ΕΠΑ.Σ. Σερρών Αμπάζη Μαρίνας (ειδικότητας Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων), η οποία κέρδισε την 2η θέση στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας για το περιβάλλον.

Επίσης, αναψυκτικά προσφέρθηκαν από την επιχείρηση ΝΕΚΤΑΡ, ακανές από τα ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΒΑΣΑΚΗ και το νυφικό ήταν προσφορά του οίκου νυφικών ΝΥΜΦΑΙΑ.