Ο ΑΘ. ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ιδιοκτητών γυμναστηρίων καθώς και η διαδικασία σύστασης σωματείου , ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 9.12.2021, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς με εκπροσώπους του κλάδου.
Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων ενημέρωσαν τον κ. Μαλλιαρά για τα θέματα που τους απασχολούν και δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους, με πρώτο τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκύπτει από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ,χωρίς να πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Με την πανδημία να έχει πλήξει σημαντικά τα γυμναστήρια, οι ιδιοκτήτες τόνισαν πως η επιβίωση των επιχειρήσεών τους αποτελεί πλέον έναν καθημερινό αγώνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα έρχεται να προστεθεί ως ένα μεγάλο εμπόδιο η λειτουργία παράνομων γυμναστηρίων αλλά και το θολό νομοθετικό πλαίσιο σ’ ότι αφορά στη λειτουργία ορισμένων συλλόγων.
Μάλιστα όπως τόνισαν βρίσκονται ήδη στη διαδικασία σύστασης σωματείου έτσι ώστε συντονισμένα να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να κινούν διαδικασίες προστασίας του κλάδου.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των ιδιοκτητών και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα υποδεχτεί με χαρά το νέο Σωματείο και θα βρίσκεται στο πλευρό του με όποιον τρόπο μπορεί. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο θα προωθεί προς όλους τους αρμοδίους τα αιτήματά τους κάθε φορά που αυτό θα ζητάται από το Σωματείο αλλά θα συνδράμει και με άλλους τρόπους ,όπως με την διάθεση χώρων τόσο στο κτήριο του Επιμελητηρίου όσο και στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» για δράσεις που θα διοργανώνουν.
Παράλληλα τους κάλεσε να συμμετάσχουν τόσο στη SEREXPO όσο και σε άλλες εκθέσεις.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Γιάννης Κοτσαμπασίδης ο οποίος ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες σχετικά με τη λειτουργία του ΓΕ.ΜΗ. και επισήμανε πως βρίσκεται στη διάθεσή τους για συνεχή συνεργασία.