Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη.

    Σημαντικά θέματα που αφορούν τη στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης, τα οποία έχει κατά καιρούς αναδείξει και προτείνει το Επιμελητήριο Σερρών, παρουσίασε ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Μέγκλας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη στην κατ΄ δίαν συνάντηση που είχαν μεταξύ τους στο Υπουργείο,  το πρωί της Πέμπτης  29 Μαΐου 2014 στην Αθήνα. Ζητήματα όπως η δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, η παραχώρηση δημόσιας έκτασης για τη δημιουργία Έκθεσης Σερραϊκών Προϊόντων, οι πειραματικοί αγροί, το μέλλον του Εργοστασίου ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας στο Ν. Σερρών, η ανάγκη εθνικής πολιτικής στήριξης πιστοποιημένων προϊόντων μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα (ΠΟΠ και ΠΓΕ) και κίνητρα για τη στροφή στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων,  ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών.
    Είχε προηγηθεί προγραμματισμένη σύσκεψη, στην οποία εκτός του Αναπληρωτή Υπουργού και του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Σ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Λ., κος Γιάννης Βεβελάκης, ο Γεν.  Γραμματέας του Υπ.Α.Α.Τ., κος Μόσχος Κορασίδης, στελέχη του Υ.Π.Α.Α.Τ. και μέλη του Σ.Π.Ε.Λ. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα γεωργικά εφόδια (σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα) και ειδικότερα το πρόβλημα με το παραεμπόριο που πλήττει τον κλάδο από την χωρίς έλεγχο στα σύνορα είσοδο στη χώρα μας γεωργικών εφοδίων, η έλλειψη ρευστότητας του αγροτικού κόσμου, η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας και ενιαίας Άδειας για την εμπορία όλων των ειδών γεωργικών εφοδίων, το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και η απαίτηση από το Υ.Π.Α.Α.Τ. της έκδοσης εγγυητικής επιστολής για τη διενέργεια των εμπορικών συναλλαγών κ.ά. Ως προς το τελευταίο, κ. Μέγκλας επανέλαβε την πρόταση του Επιμελητηρίου για κατάργηση του ειδικού Μητρώου Αγροτικών Προϊόντων και ενσωμάτωσή του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο που τηρούν τα Επιμελητήρια.
    Ο Αναπληρωτής Υπουργός, τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο,  άκουσαν με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον τα ζητήματα τόσο του Προέδρου του Επιμελητηρίου όσο και του Προέδρου του Σ.Π.Ε.Λ. Κατά τη μακρόχρονη συνάντηση ο κ. Λεονταρίδης έδειξε μεγάλη διάθεση να εξετάσει τις προτάσεις που του κατατέθηκαν στο Υπουργείο προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων του αγροτικού τομέα και υλοποίησης πολιτικών στήριξης και προώθησης της ανάπτυξής του.
   Ο διάλογος μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζεται με τις καλύτερες προοπτικές. Το τρίπτυχο: 1) Στήριξη πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων,  2) Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεόφ. Λεονταρίδης και 3) Επιμελητήριο Σερρών μπορούν να οδηγήσουν στην άνοδο του ΑΕΠ και την ανάπτυξη των Σερρών.