Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Σερρών για το κλείσιμο των ΔΟΥ

Με παρέμβασή του το Επιμελητήριο Σερρών εκφράζει την αντίθεσή του στη φημολογούμενη επικείμενη κατάργηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. που λειτουργούν στο Νομό Σερρών.

Η επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αναφέρει τα εξής:

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

    Για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι από πλευράς της κεντρικής εξουσίας ο ακριτικός Νομός Σερρών αντιμετωπίζεται ιδιαιτέρως δυσμενώς!

    Και συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη φημολογούμενη επικείμενη κατάργηση (βλ. Εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, Ανάπτυξη, 10 Δεκεμβρίου 2010), των τεσσάρων (4) περιφερειακών Δ.Ο.Υ. που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Νομό Σερρών, διευκολύνοντας τους φορολογούμενους πολίτες και κυρίως τους επιχειρηματίες να συναλλάσσονται με το Υπουργείο σας, και να καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν ενισχύοντας τα Ταμείο του Κράτους.  [ Τέσσερις (4) Δ.Ο.Υ. μόνο στο Νομό Σερρών, εκ των συνολικά 71 Δ.Ο.Υ. στο σύνολο των 52 νομών όλης της επικράτειας, είναι μία δυσμενέστατη αναλογία!!!].

    Θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά, Κύριε Υπουργέ, ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι κάθετα αντίθετη στη λογική αυτή της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. Νέας Ζίχνης, Ηράκλειας, Νιγρίτας και Σιδηροκάστρου,  πιστεύοντας ότι μία τέτοια προοπτική, πέραν του γεγονότος ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη συναλλαγή των επιχειρήσεων, δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την προσδοκώμενη είσπραξη των φορολογικών εσόδων, και βέβαια, είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα συμβάλλει ούτε στην εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών. Με το ίδιο σκεπτικό, δε συμφωνούμε και με τη θέση περί του αντιθέτου τόσο του Συλλόγου Εφοριακών Νομού Σερρών, όσο και αντίστοιχης Ομοσπονδίας.

    Κύριε Υπουργέ, στην τόσο δυσχερή θέση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας και οι επιχειρήσεις, η κατάργηση περιφερειακών ΔΟΥ, μόνο ως ένα επιπλέον αντικίνητρο μπορεί να λειτουργήσει για την επιχειρηματική κοινότητα του Νομού μας. Οι επιχειρήσεις, χρειάζονται ρευστότητα, κίνητρα για επενδύσεις και ανάπτυξη, καθώς και ταχύτητα στη διεκπεραίωση των συναλλαγών τους με την κεντρική διοίκηση. Παρακαλούμε, όπως λάβετε υπόψη σας και αυτές τις παραμέτρους, όπως τις εκφράζουμε ως θεσμικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, και αποκλείστε από τις μελλοντικές σας ενέργειες την κατάργηση των ανωτέρω Δ.Ο.Υ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ