Παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ (6-7/9/2013)

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Α΄ Αντιπρόεδρος, Ναούμ Μιντιούρης και το μέλος του Δ.Σ. Σωτήρης Αβράμης, συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ, στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Υπουργού Εργασίας, κου Γιάννη Βρούτση (6/9) και των πρ. Υπουργών Γ. Ιωαννίδη και Γ. Ορφανού.  Ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Μέγκλας παρέστη και στην ομιλία του Υπουργού Ανάτπυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη (7/9) ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των Επιμελητηρίων, στο δείπνο που παρέθεσε το ΕΒΕΘ.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών στην παρέμβασή του στη Γ.Σ. της ΚΕΕΕ τόνισε για άλλη μία φορά τα πολλά και λιμνάζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις (ρευστότητα, έκτακτες εισφορές, φόροι, παρεμπόριο, πτώση τζίρου, αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, καθυστερήσεις έγκρισης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα προβλήματα των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών, όπως η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου κ.π.ά.) και ζήτησε από την Κυβέρνηση να στηρίζει τα Επιμελητήρια και όχι να «χτυπά» τον επιμελητηριακό θεσμό (όπως με το «κούρεμα» των αποθεματικών τους και την κατάργηση της υποχρεωτικότητας) , ενώ ζήτησε από όλους τους Υπουργούς να επιδείξουν μεγαλύτερη κατανόηση των προβλημάτων και άμεση αποτελεσματικότητα στο έργο που επιτελούν.
    Προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε την περαιτέρω ενίσχυση από όλα τα Επιμελητήρια της ΚΕΕΕ, προκειμένου η παρέμβασή της με θέσεις και προτάσεις να είναι πιο δυναμική και η συνεργασία της με τα διάφορα Υπουργεία πιο αποτελεσματική, ώστε με τη συνεργασία της ΚΕΕΕ και του κάθε φορά αρμόδιου Υπουργείου να επιλύονται άμεσα και γρήγορα τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κ. Μέγκλας είπε χαρακτηριστικά ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα και έκτακτη εισφορά από όλα τα Επιμελητήρια προς την ΚΕΕΕ, για την ενίσχυση του παρεμβατικού της ρόλου με επεξεργασμένες και εξειδικευμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.