ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΩTIΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΕΩΣ 27.04.2020

Δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ η ΚΥΑ περί επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 12.4.2020 έως και 27.4.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Κλειστές θα παραμείνουν έως τις ‪27 Απριλίου‬ όλες οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους ΚΑΔ και έχουν κλείσει προσωρινά για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Εξαιρούνται από το μέτρο οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ ‘ οίκον (e-shop κτλ.) που προσφέρουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους 67 πληττόμενους ΚΑΔ.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν απαγορεύεται με την ΚΥΑ, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε (5) ατόμων.

Δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται δια της ΚΥΑ.

Δείτε την ΚΥΑ στα συνημμένα.

Σχετικά Αρχεία: