«Προοπτικές Επιχειρηματικών Συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 το Επιμελητήριο  Σερρών διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές Επιχειρηματικών Συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας»  με κύρια Ομιλήτρια την κα Ιωάννα Σωτηράκου – Γιάνναρου, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β' της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια.

Η κα Σωτηράκου έδωσε αναλυτικές και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί  στη γείτονα, τονίζοντας ότι η βουλγαρική αγορά, ως ταχέως αναπτυσσόμενη, μπορεί να απορροφήσει οποιοδήποτε προϊόν. Συγκεκριμένα η κα Σύμβουλος παρουσίασε στοιχεία σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, το ΑΕΠ, το νομοθετικό πλαίσιο των εταιρειών, τη φορολογία, τους μισθούς και γενικά το επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο προσφέρεται για την ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών σχέσεων. Απάντησε με ακρίβεια στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων επιχειρηματιών που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι τομείς οι οποίοι προσφέρονται για την ανάπτυξη τέτοιου είδους σχέσεων είναι:

  •  Ενέργεια
  •  Τηλεπικοινωνίες
  •  Κατασκευές
  •  Μεταφορές
  •  Τουρισμός
  •  Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις
  •  Συνεργασία σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Διεθνείς Οργανισμούς.

Ο κ. Δρογαλάς ανακοίνωσε επίσημα τη διοργάνωση της Επιχειρηματικής Αποστολής από  κοινού από το Επιμελητήριο Σερρών και την Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια, στις 18-19 Μαρτίου 2010 και η κα Σωτηράκου δήλωσε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της, αρκεί έγκαιρα να έχει τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων προκειμένου να οργανωθούν ειδικές συναντήσεις με επιχειρήσεις αντίστοιχων κλάδων της Βουλγαρίας. Για το λόγο αυτό καλούνται οι επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 23210 99726, κα Τσιαρέα.

Την πλήρη παρουσίαση της ομιλίας της κας Σωτηράκου μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου http://www.serreschamber.gr/. καθώς και το ειδικό μπάνερ με το οποίο θα μπορούν τα μέλη του Επιμελητηρίου να συνδέονται άμεσα με την ιστοσελίδα της Πρεσβείας μας στη Σόφια, προκειμένου να ενημερώνονται  τόσο για τις οικονομικές εξελίξεις μέσω των επίσημων εκθέσεων του γραφείου ΟΕΥ, όσο και για τους ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπροσώποι  από  τα Επιμελητήρια του Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν, Μπάνσκοβ και Σαντάνσκι   καθώς και Ρώσοι διευθυντές δικτύων διανομών στη Μόσχα.