ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΠΑ Α.Ε.

Σέρρες 21.01.2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1238

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Α.Ε. Κο Χάρη Σαχίνη

ΚΟΙΝ:
-Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Κο Ιωάννη Μανιάτη
     
-Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Κο Κωστή Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ:  Πρόσκληση Επίσκεψης στο Νομό Σερρών

Κύριε Πρόεδρε,  
    Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στο Νομό Σερρών, προκειμένου να είστε ο κ. ομιλητής σε Ημερίδα που θέλουμε να συνδιοργανώσουμε μαζί σας με θέμα την ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών μας, αλλά και των πολιτών του Νομού μας, για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Φυσικού Αερίου.
    Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ένας γόνιμος διάλογος (και σε επίπεδο κλειστής σύσκεψης εκπροσώπων συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων)  σχετικά με τη χρήση του φυσικού αερίου στο Νομό Σερρών.
   Συγκεκριμένα:
•    Μολονότι από το Ν. Σερρών διέρχεται ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από τις χώρες της Βαλκανικής μήκους 510χλμ και επίσης στο Στρυμονοχώρι Σερρών είναι εγκατεστημένος ο Μετρητικός Σταθμός μεταφοράς φυσικού, οι επιχειρήσεις του Ν. Σερρών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ύστερα από ειδικές διαδικασίες, δεν έχουν πρόσβαση στο Φυσικό Αέριο και το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, με ό,τι αυτό σημαίνει για το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό και με την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου ως πηγών ενέργειας για τις επιχειρήσεις.
•    Δεν έχει συσταθεί ακόμα η Εταιρεία Διανομής του Φυσικού Αερίου για την ΠΚΜ.(ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας)

    Τις παραπάνω επισημάνσεις μεταφέρουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο (επιστολές, υπομνήματα, προτάσεις, δια ζώσης επαφές) σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς,  Γεν. Γραμματείς Υπουργείων, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, τονίζοντας, ως οι επίσημοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στην περιοχή μας, την αγωνία μας για το υψηλό κόστος παραγωγής και λειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη μη αξιοποίηση άλλων φυσικών πόρων, όπως το φυσικό αέριο που διέρχεται από το Νομό μας.
    Πιστεύουμε ότι η επίσκεψή σας στο Νομό Σερρών θα βοηθήσει την προώθηση της σύνδεσης των επιχειρήσεων με το φυσικό αέριο και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδεχτείτε την πρόσκλησή μας.
    Σε περίπτωση που λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων δεν είναι δυνατόν να επισκεφτείτε εσείς προσωπικά το Επιμελητήριό μας, είμαστε σίγουροι ότι θα επιληφτείτε του θέματος, ώστε κάποιος άλλος άξιος συνεργάτης σας να είναι κοντά μας.
    Σε κάθε περίπτωση, Κύριε Πρόεδρε,  παρακαλούμε να έχουμε συνάντηση μαζί σας στα γραφεία σας, σε χρόνο που εσείς θα μας ορίσετε βάσει του προγράμματός σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις επί των ανωτέρω.
    Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνηση.
                                                                                            
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας