ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ» MIS299958

Το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών κάνει γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το ΤΕΙ Σερρών ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης του προαναφερθέντος Προγράμματος ΕΣΠΑ.
Το έργο αυτό αποσκοπεί στην δημιουργία ενός σύγχρονου και ευέλικτου μηχανισμού ανεύρεσης και προβολής θέσεων απασχόλησης σπουδαστών, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης και στη θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας συνεχούς αξιολόγησης και βελτιστοποίησης του προγράμματος της πρακτικής άσκησης.
Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών αναλαμβάνει την αποζημίωση του ασκούμενου σπουδαστή με 311,15 ευρώ μηνιαίως στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο Τομέα. Η επιχείρηση υποχρεούται να καταβάλει στον απασχολούμενο, μηνιαίως, τη διαφορά από το αναλογούν ποσό, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών του ΤΕΙ και των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
Το κόστος ασφάλισης του σπουδαστή έναντι ατυχήματος επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου την επιχείρηση και αποτελεί το 1% επί του τεκμαρτού ημερομίσθιου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ, όπως ισχύει κάθε φορά.
   Το Πρόγραμμα επιδοτεί  τους επόπτες-εκπαιδευτές του Φορέα Απασχόλησης  σε κάθε περίοδο Πρακτικής Άσκησης με 233,33 € εφάπαξ κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο «Γραφείο Πρακτικής Άσκησης» του ΤΕΙ Σερρών, κα Αθανασάκη Βασιλική (τηλ. 2321049228),fax:2321049374 e-mail: praktiki.espa@teiser.gr
                                                                               

                                                                               Ο Τμηματικός Υπεύθυνος
        Αθανάσιος Νικολαΐδης
        Επίκουρος Καθηγητής
   Τμήματος Πληροφορικής &   Επικοινωνιών.