Πρωτοχρονιάτικη πίτα και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Σε μία λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση, το Επιμελητήριο Σερρών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του το βράδυ της Παρασκευής 2/3/2012 στις 20:00 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου. Εκτός από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, πατήρ Ηλίας Βλάχος, το Διοικητικό προσωπικό καθώς επίσης και μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Μέγκλας, αφού ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία  που περνάει ο επιχειρηματικός κόσμος των Σερρών και τόνισε ότι η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεί στο πλευρό των Σερραίων επιχειρηματιών. 

Αμέσως μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Επί του 2ου θέματος Ενημέρωση για το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci με εισηγητή τον κ. Καρανάσιο Νικόλαο, αφού ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι το πρόγραμμα κατατέθηκε με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής  διότι έληγε η διορία υποβολής πριν την ημερομηνία της συνεδριάσεως του Δ.Σ., το Σώμα ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το πρόγραμμα.

Στο 3ο θέμα Πρόταση συμμετοχής στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «Κοινωνικός Στρυμόνας» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς με εισηγητή τον κ.  Αραπάκη Γιώργο, εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Σώμα η συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στο 4ο θέμα Πρόταση  συμμετοχής στις Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠ/ΕΚΟ) με συντονιστή την Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) και εισηγητή τον κ. Καλογερούδη Ιωάννη, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η πρόταση συμμετοχής στην συγκεκριμένη δράση.

Στο 5ο θέμα Πρόταση συμμετοχής στην υπό σύσταση Αναπτυξιακή Συμπαράσταση «ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ» με σκοπό την επαγγελματική ένταξη ατόμων από Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (ΕΚΟ) και ύστερα από συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στην οποία συμμετείχε και ο κος. Καρανάσιος Νικόλαος, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην εν λόγω δράση.

Όσον αφορά το 6ο θέμα σχετικά με την ενημέρωση του προγράμματος “Learning Community”,  o Πρόεδρος αναφέρθηκε συνοπτικά στις λειτουργίες του προγράμματος με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρότεινε την δέσμευση μιας εκ των αιθουσών του δεύτερου ορόφου για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στο 7ο θέμα Απόφαση για αγορά κλαδικών μελετών για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του ΕΒΕΣ και δωρεάν χρήσης από τα μέλη  εξουσιοδοτήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η Δ.Ε. για την αγορά δέκα μελετών από την ICAP.

Το  8ο θέμα που αφορούσε την Σύσταση ανοικτών ομάδων εργασίας εγκρίθηκε ομόφωνα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η σύσταση των εξής 20 Ανοικτών Ομάδων Εργασίας:

1.     Συντονισμός 6 Παραρτημάτων του Επιμελητηρίου στους Δήμους (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Τσανανάς Ιωάννης)
2.    Σύσταση Αγροτικού Επιμελητηρίου (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Μαλλιαράς Αθανάσιος)
3.    Γεωργικά Εφόδια-Γεωργικά Μηχανήματα (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Μαλλιαράς Αθανάσιος)
4.    Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας &Δημοσίων Σχέσεων (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Καράμπελας Κων/νος)
5.    Τουρισμός- Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Κοτσακιαχίδης Γεώργιος)
6.    Αυτοκίνητο & Μοτοσυκλέτα, Έρευνα-Εξέλιξη (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Χανλίογλου Αναστάσιος)
7.    Διοργάνωση Σεμιναρίων ανά κλάδο –Εκθέσεις –Προώθηση Σερραϊκών Προϊόντων  (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Καράμπελας Κων/νος)
8.    Εκπαίδευση- Μόρφωση (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Ζήσης Νικόλαος)
9.    Εξαγωγές –Πάταξη Παραεμπορίου (Προτειν. Υπεύθυνος κος Κίρπιτσας Ιωάννης)
10.    ΒΙ.ΠΕ.- ΒΙ.Ο.ΠΑ (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Παπαπαναγιώτου Κων/νος)
11.    Γραφείο Ενημέρωσης –επίλυσης προβλημάτων επιχειρηματιών (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Ευφραιμίδης Οδυσσέας)
12.     Επιτροπή Αναπτυξιακού Νόμου –Επιδοτήσεις- Μελέτες (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Παπαπαναγιώτου Κων/νος)
13.    Διατροφή-Υγεία- Ομορφιά (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Κίρπιτσας Ιωάννης)
14.    Ένδυση- Υπόδηση (Προτειν. Υπεύθυνη: κα. Μηλίγκα Κυριακή)
15.    Εξοπλισμός Καταστημάτων- Οικιακός Εξοπλισμός (Προτειν. Υπεύθυνη: κα. Χρυσάφη –Τατσίδου Θροδοσία)
16.    Διασκέδαση- Ψυχαγωγία & Αθλητισμός  (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Παπουτσής Ιωάννης)
17.    Ασφάλειες &Χρηματοοικονομικά –Τράπεζες. (Προτειν. Υπεύθυνος:   κος Μιντιούρης Μάκης)
18.    Τεχνίτες &Οικοδομή (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Τζιτζής Αναστάσιος)
19.    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Προτειν. Υπεύθυνος: κος. Αγοράκης Αλέξανδρος)
20.    Ο.Α.Ε.Ε. (Προτειν. Υπεύθυνος: κος Μιντιούρης Μάκης)