ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ) ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Μπουργκάς (Burgas) της Βουλγαρίας, Τζάνκο Ιβάνοφ υποδέχθηκε στο γραφείο του το μεσημέρι του Σαββάτου (25/06/2016) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. 

Ο κ.Ιβάνοφ συνοδευόμενος από Μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου του Μπουργκάς αλλά και από εγνωσμένης αξίας Βούλγαρους επιχειρηματίες βρέθηκαν στις Σέρρες το διήμερο 24 & 25 Ιουνίου 2016 για τις ανάγκες της Ser-Expo 2016 προκειμένου να οικοδομήσουν καλές σχέσεις με το εδώ Επιμελητήριο.

Ο κ.Μέγκλας, αφού καλωσόρισε τον Βούλγαρο ομόλογό το από την περιοχή του Μπουργκάς αναφέρθηκε στη σημασία της εξωστρέφειας για τις σερραϊκές επιχειρήσεις και τα προϊόντα του Ν.Σερρών και την προσπάθεια που καταβάλλει το Επιμελητήριο Σερρών προς την κατεύθυνση αυτή.

Από τη δική του πλευρά, ο κ.ιβάνοφ  έκανε λόγο ότι για τον επιχειρηματικό κόσμο του Μπουργκάς ο Ν.Σερρών έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές και μάλιστα προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών να επισκεφτεί την περιοχή του στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ  

Μετά το πέρας της συνάντησης με τους Βούλγαρους επιμελητηριακούς αξιωματούχους, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας είχε διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του και με Σέρβους ομολόγους του από τα Επιμελητήρια του Νις και της ευρύτερης περιοχής της Pirot. Οι κύριοι Aleksandar Simonovic και Dragan Kostic ήταν επικεφαλής της σέρβικης αποστολής που αφίχθη στις Σέρρες το βράδυ της Παρασκευής (24/06/2016) και κατά την εδώ παραμονή της αναζήτησε ευκαιρίες επιχειρηματικών σχέσεων με σερραϊκές επιχειρήσεις.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και το καλό κλίμα επιβεβαιώθηκε με την πρόσκληση που δέχθηκε ο κ.Μέγκλας να επισκεφτεί το Νις της Σερβίας πριν από την εκπνοή του 2016 προκειμένου να επικαιροποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων (και περιοχών).  

 

Από το Γραφείο Τύπου