ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TAP Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Παρών στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TAP ήταν o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. Ο κ.Μέγκλας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στο ελληνικό έδαφος. Από την πλευρά της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν  στα εγκαίνια για την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP παρέστη 14μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρώτο Αναπληρωτή του Πρωθυπουργού του Αζερμπαϊτζάν, Γιακούμπ Εγιούμποβ. 

Παρών στην τελετή εγκαινίων και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση ενώ στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο (Αλβανία και Ιταλία), των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου και της Βουλγαρίας.

Νωρίς το μεσημέρι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι και κατόπιν ακολούθησε η τελετή υπογραφής στον Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το Επιμελητήριο Σερρών, ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου του Ν.Σερρών, παρακολουθεί με ζωηρό ενδιαφέρον και εύλογη ανησυχία τα γεγονότα αναφορικά με τη χάραξη του αγωγού TAP και ως πάγια πρόταση έχει τον «σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίο και θεωρεί απαραίτητο, ώστε να προστατευτεί ο σερραϊκός πληθυσμός από τον Σταθμό Συμπίεσης (πιθανά ατυχήματα- εκρήξεις)  και να αποφευχθεί η διατάραξη καλλιεργούμενων γαιών υψηλής παραγωγικότητας . Άλλωστε, σε περιόδους κρίσης, ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας παρουσιάζει αντοχή και ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών επιθυμούμε να αποτραπεί η κάθε είδους διατάραξη της επαγγελματικής δραστηριότητας των Μελών του ΕΒΕΣ. Επιπλέον, ιδιαίτερα βαρύτητα δίνουμε στα αντισταθμιστικά οφέλη από την όδευση του αγωγού επί σερραϊκού εδάφους, η διασφάλιση των οποίων πρέπει το συντομότερο να επιτευχθεί και για την απασχόληση Σερραίων εργαζομένων στον αγωγό TAP αλλά και στη χρήση του φυσικού αερίου σε όλη τη περιοχή μας»

 

Από το Γραφείο Τύπου