ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας –Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τις αναπτυξιακές προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (01/08/2016) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Ο κ.Μέγκλας, ο οποίος προσκλήθηκε σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ) μαζί με τους υπόλοιπους 17 Προέδρους των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης έθεσε στη Σερραία Υφυπουργό τα κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που ταλανίζουν το επιχειρείν των Σερρών και γενικώς της Βόρειας Ελλάδας και πρότεινε λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών στην εισήγησή του επέμεινε στα εξής : 

1: Έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία του θεσμού των Επιμελητηρίων και λήψη μέτρων για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους.

2:  Στήριξη μέσω του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου του επιχειρείν στην ελληνική περιφέρεια και κίνητρα για επενδύσεις. Ιδιαίτερη μέριμνα στα «περιφερειακά Επιμελητήρια» (όπως αυτό των Σερρών) και ενθάρρυνσή τους για πιο ενεργό ρόλο στα επιχειρηματικά πράγματα του τόπου.  

3:  Πάταξη του παρεμπορίου

4: Πρόβλημα ρευστότητας στις επιχειρήσεις λόγω των capital controls

5: Σύνδεση όλων των σημαντικών πόλεων της Βόρειας Ελλάδας και των επιχειρήσεών τους με το Φυσικό Αέριο.

6: Φορολογική ανισότητα λόγω της γειτνίασης με τη Βουλγαρία και με τις άλλες χώρες της Βαλκανικής.

7:  Προτεραιότητα στην υλοποίηση ενός σύγχρονου οδικού δικτύου (Κάθετος Άξονας) από τον Προμαχώνα Σερρών έως την Αμφίπολη Σερρών.  

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης μετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Κόλλια, αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Β.Ελλάδας, δεσμεύτηκε να τις μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για εξέταση και αξιοποίηση ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10-18/09/2016) και της παρουσίας του κ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. 

Από το Γραφείο Τύπου