Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών- Συνάντηση με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών Aθανάσιος Μαλλιαράς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου, τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Γιώργο Ταΐρη και τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου Λεωνίδα Μεταλλίδη.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς παρουσίασε και κατέθεσε στον Υπουργό, μελέτη που αφορά στην περαιτέρω αξιοποίηση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», βάσει της οποίας ο εν λόγω χώρος μπορεί να καταστεί  Πρότυπο Κέντρο Καινοτομίας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών επισήμανε στον Υπουργό πως το πρώην στρατόπεδο έχει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης και πως η χρηματοδότηση μιας τέτοιας μελέτης σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης, που ήδη «τρέχει», θα εκτινάξει τις προοπτικές για το Επιχειρηματικό Κέντρο.

Βασικός και μεγαλόπνοος στόχος, όπως τόνισε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς, είναι σε κάποια χρόνια από τώρα ο χώρος να είναι έτοιμος να φιλοξενεί, εκτός από τη SEREXPO, σημαντικές επιχειρηματικές δράσεις και να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε τον Υπουργό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για συνάντηση και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι προτάσεις του Επιμελητηρίου θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από έναν άνθρωπο που είναι συνυφασμένος με την πρωτοπορία και την καινοτομία , όπως έχει αποδείξει ο κ. Παπαστεργίου ως Δήμαρχος Τρικκαίων.

Επιπρόσθετα ο κ. Μαλλιαράς κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφτεί τη SEREXPO και πρότεινε τη συμμετοχή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως εκθέτης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών για την επίσκεψη και την ουσιαστική συζήτηση, τονίζοντας πως βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την μελέτη που του κατατέθηκε. Επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που στις Σέρρες υπάρχει αυτός ο μοναδικός χώρος του Επιχειρηματικού Κέντρου, ο οποίος όχι απλώς μπορεί αλλά επιβάλλεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον.

Δεσμεύτηκε μάλιστα να  προωθήσει τη μελέτη προς ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ , ώστε να διεκδικηθούν τα 2,5 εκ. ευρώ που αυτή προβλέπει.

Τέλος, οι δύο πλευρές τόνισαν πως η συνεργασία και η επικοινωνία θα είναι συνεχής.