ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 4-5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 4-5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

    Σε μια από τις σημαντικότερες ως προς τον επιμελητηριακό θεσμό Γενικές Συνελεύσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης στις 4 και 5 Απριλίου 2014, συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Ν. Μιντιούρης εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Σερρών.
    Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «τα Επιμελητήρια αποτελούν πυλώνες στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, από την οποία άλλωστε προέρχονται οι περισσότερες θέσεις εργασίας», ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΝ, κ. Τσόκας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνός, Βουλευτές της περιοχής, όπως ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου και ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ κ.κ.Καββαθάς και Κορκίδης αντίστοιχα, άλλοι θεσμικοί φορείς και βέβαια Πρόεδροι, εκπρόσωποι και στελέχη Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα.
    Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Γ.Σ. παρουσία του Γ.Γ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Στέφανου Κομνηνού μίλησε από το βήμα της συνέλευσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Ν. Σερρών, όπως: 
•η έλλειψη ρευστότητας,
•το παρεμπόριο,
•η αδυναμία πληρωμής των εισφορών στον ΟΑΕΕ,
•η υπερφολόγηση κ.π.ά.,  τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο Ν. Σερρών
•έχουν κλείσει την τελευταία εξαετία της οικονομικής κρίσης 5.500 επιχειρήσεις, 
•τα μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών μειώθηκαν στις 11.000 και
•ένα ποσοστό 60% από αυτά δεν είναι σε θέση να πληρώσει τον ασφαλιστικό του φορέα.

Ο κ. Μέγκλας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα αιτήματα του Επιμελητηρίου Σερρών, όπως :
-για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και την απόσυρση του νομοσχεδίου που τροποποιεί μονομερώς τις συμβάσεις και τους οδηγεί στην καταστροφή και δεν εισακούστηκε από το ΥΠΕΚΑ,
-για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους προς το Υπουργείο Εσωτερικών,
-για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
-για την ανάγκη σύνδεσης των Σερρών με το φυσικό αέριο και για
-πολλές άλλες προτάσεις και αιτήματα που δεν εισακούγονται από την Κυβέρνηση.
«Οι επιχειρήσεις χρειάζονται άμεσες λύσεις» είπε ο κ. Μέγκλας, επισημαίνοντας: «Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τις ΜΜΕ ο επιμελητηριακός θεσμός πρέπει να έχει μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία, διότι τα Επιμελητήρια και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα μέλη τους τις έχουν περισσότερο ανάγκη οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αυτά εκπροσωπούνται στο σύνολό τους».

Μία συγκινητική έκπληξη επεφύλαξε η Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στο Β΄ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΣ, κ. Ναούμ Μιντιούρη, στον οποίο απενεμήθη τιμητική πλακέτα για τα 14 χρόνια συνεχούς συμμετοχής του στις Γενικές Συνελεύσεις της ΚΕΕΕ ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών.