: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

        Tον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστο Μέγκλα, επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 17/3/2012 στο Επιμελητηριακό Μέγαρο, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ.

         Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη  Μωϋσιάδη, τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε κ. Θεόδωρο Καμπούρη, τους βουλευτές Σερρών της Ν.Δ.  κ. Α. Καρυπίδη και κ. Θ. Λεονταρίδη και τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Μάμαλη Σπύρο, άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Μέγκλα για την οικονομική κατάσταση του Ν. Σερρών, ενώ κατέγραψε αρκετές από αυτές.

        Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στο Ν. Σερρών και παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση των επιχειρήσεων παρέχοντας στοιχεία για τις εγγραφές και διαγραφές των επιχειρήσεων τον τελευταίο χρόνο, βάσει του αρχείου του Μητρώου του Επιμελητηρίου. Στην συνέχεια, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτικό τομέα, ο οποίος στην δύσκολή αυτή οικονομική συγκυρία φαίνεται να πλήττεται πάρα πολύ.  Μεταξύ των σημαντικότερων προτάσεων που έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν και η ανάγκη να τεθούν άμεσα σε  λειτουργία  τα Γεωθερμικά Πεδία, έτσι ώστε να λειτουργήσουν θερμοκήπια με μικρό κόστος για τους παραγωγούς. Επίσης, πρότεινε και επέμεινε ιδιαίτερα στην δημιουργία ενός Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, στον άξονα Θεσσαλονίκης – συνόρων,  προκειμένου να διατίθενται τα γεωργικά προϊόντα σε υψηλότερες τιμές και να εξάγονται. Ταυτόχρονα, συνέστησε να πραγματοποιηθεί άμεσα αναδασμός και τόνωση της ρευστότητας της αγοράς.

        Από την μεριά του ο βουλευτής Κοζάνης κ. Κασαπίδης, συμμεριζόμενος τις απόψεις του κ. Μέγκλα,  συμφώνησε με τις θέσεις του Επιμελητηρίου Σερρών και δήλωσε ότι θα τις προωθήσει άμεσα.