ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ HELEXPO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    3/4/2012  
ΘΕΜΑ:  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΗΣ HELEXPO

Το Επιμελητήριο Σερρών επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας  2/4/2012 ο Γενικός Διευθυντής της “HELEXPO” κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννης συνοδευόμενος από τα στελέχη  κα. Τομπάζη Άννα και  κα. Καφφά Σεβαστή. Τον  κ. Παπακωνσταντίνου υποδέχτηκε η Διοικούσα Επιτροπή και μέλη της ανοιχτής ομάδας εργασίας «Διοργάνωση Σεμιναρίων ανά κλάδο- Εκθέσεις-Προώθηση Σερραϊκών Προϊόντων». 

Καθ’ όλη  διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως θέματα εκθεσιακού ενδιαφέροντος με τη δυναμική συμμετοχή και παρουσία των Επιμελητηρίων ως φορέων εξωστρέφειας και τουριστικής προβολής. Συγκεκριμένα, από την μεριά τους ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κα. Τομπάζη και η κα. Καφφά ανέλυσαν τα εκθεσιακά προγράμματα για τα έτη  2012-2013 και αναφέρθηκαν σε κλαδικές εκθέσεις που αφορούν τον Τουρισμό, την Επιπλοποιία, το Κόσμημα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τρεις μεγάλες Εκθέσεις- την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Έκθεση Detrop και την Energy Tech, που παρουσιάζουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στο κόστος των Εκθέσεων και διαβεβαίωσαν ότι οι τιμές θα είναι χαμηλότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Στη μείωση των εξόδων θα συμβάλλει σημαντικά και η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των ομαδικών περιπτέρων.  Επίσης, τόνισαν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλευση κόσμου και αγοραστών από το εξωτερικό. Στόχος είναι να αυξηθεί η προσέλκυση των ξένων αγοραστών προκειμένου να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα.

Όποιο μέλος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή ή ακόμη και να πληροφορηθεί σχετικά με τα Εκθεσιακά προγράμματα μπορεί να απευθυνθεί στο Επιμελητήριο Σερρών, κα Ελισάβετ Τσιαρέα, τηλ: 23210997326.