ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΣΥΝΕΡΕΓΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η συνεργασία για την υλοποίηση δράσεων από κοινού ήταν το βασικό θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2022, ο Γιάννης Καραβασίλης ενημέρωσε τον Αθανάσιο Μαλλιαρά για τις πλούσιες δράσεις που υλοποιεί η Α/θμια εκπαίδευση και συζητήθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί το Επιμελητήριο να συνδράμει σε αυτές.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς αναφέρθηκε αρχικά στο «Μαθητών Επιχειρείν», που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί με επιτυχία το Επιμελητήριο, και συζήτησε με τον Γιάννη Καραβασίλη τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω, σε συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Εκπαίδευση.
Μαθητικοί διαγωνισμοί, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις που αφενός προάγουν τη δημιουργικότητα των παιδιών και την καινοτομία και αφετέρου μπορούν να ενισχύσουν τουριστικά τις Σέρρες και να τονώσουν την τοπική αγορά, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάποιες από αυτές τις δράσεις μπορούν να ενταχθούν και στη SEREXPO ώστε οι μικροί μαθητές να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν», δίνοντας παράλληλα το στίγμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα ο κ. Μαλλιαράς τόνισε πως το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «Χρήστος Μέγκλας» είναι ο κατάλληλος χώρος που θα μπορούσε να διατεθεί από το Επιμελητήριο για την υλοποίηση διαφόρων εκπαιδευτικών δράσεων.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα υπάρχει μεταξύ τους ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας ώστε όλα όσα συζητήθηκαν να συγκεκριμενοποιηθούν και να περάσουν στη φάση της υλοποίησης.