ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Με τον Πρόεδρο, Σωτήρη Κοτσαμπά, τον Ά Αντιπρόεδρο, Ηλία Αμπατζίδη, τον Ταμία, Κωνσταντίνο Σιάπκαλη, και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων, Στράτο Πανταζή, συναντήθηκε την Παρακευή 22 Οκτωβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Ο κος Κοτσαμπάς παρουσίασε αναλυτικά τα αιτήματα της Ένωσης, κυριότερα εκ των οποίων είναι η απαλλαγή από δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη. Πρότεινε, μάλιστα, τη διοργάνωση σχετικης τηλεδιασκεψης με τους αρμόδιους φορείς. Αιτήματά τους είναι, επίσης, μεταξύ άλλων, η απαλλαγή από την επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών, η γενναία ρύθμιση παλαιών οφειλών ΟΤΑ, η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση ενοικίου 40% λόγω των υφιστάμενων περιορισμών, καθώς και η προκήρυξη Επιδοτούμενου Προγράμματος ΕΣΠΑ για μηχανισμούς καθαρισμού αέρα.
Συζητήθηκε, επίσης, η από κοινού διοργάνωση με το Επιμελητήριο συνεδρίων, φεστιβάλ γαστρονομίας και ημερίδων για ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα που τους απασχολούν.
Ο κος Μαλλιαράς ήταν ιδιαίτερα θετικός ως προς τη συνδιοργάνωση όλων των παραπάνω εκδηλώσεων. Ως προς, δε, τα αιτήματα τους, δεσμεύτηκε να τα διεκδικήσουν από κοινού, τονίζοντας ότι η πόρτα του Επιμελητηρίου είναι πάντα ανοιχτή για την Ένωση Εστιατόρων, όπως, άλλωστε, και για όλα για τα Σωματεία.