ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Με μεγάλη συμμετοχή Επαγγελματιών η συνάντηση στο Επιμελητήριο Σερρών για συμμετοχή στις Εκθέσεις Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας ανακοίνωσε για πρώτη φορά στους Σερραίους Επιχειρηματίες τη διεξαγωγή της 1ης Σερραϊκής Επιχειρηματικής Έκθεσης που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών 2 με 4 Οκτωβρίου 2015 στις Σέρρες

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Επιμελητηρίου Σερρών προς τους Σερραίους Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σε εκθέσεις και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Η φετινή συνάντηση είχε και… «ιστορική» αξία αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η διοργάνωση της 1ης Σερραϊκής Επιχειρηματικής Έκθεσης από το Επιμελητήριο Σερρών από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015. H εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου, κατέδειξε την εξέχουσα θέση που έχουν στα προγράμματα και στις δράσεις του Επιμελητηρίου Σερρών η εξωστρέφεια, η μεταποίηση και η συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας αναφέρθηκε στις ενέργειες της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Σερρών για την εξασφάλιση χώρου και την πραγματοποίηση της 1ης Σερραϊκής Έκθεσης: « Από τότε που αναλάβαμε κάναμε πολλές ενέργειες για να εξασφαλίσουμε χώρο. Το σκεπτικό είναι να διαμορφώσουμε ένα χώρο που θα γίνονται εκθέσεις, όπως τη Σερραϊκή έκθεση που θα διοργανώσουμε φέτος ή άλλες κλαδικές εκθέσεις. Σε άλλους Νομούς (Καβάλα, Κοζάνη κ.α.) έχουν παραχωρηθεί χώροι από τους Δήμους ή τις Αντιπεριφέρειες . Αν εμείς έχουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς για 15 ή 50 χρόνια, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας σε κάποια προγράμματα και να παραχωρούμε δωρεάν τα στάντ που νοικιάζετε στις Εκθέσεις που συμμετέχετε. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο, το οποίο θα είναι φιλόξενο και οικονομικό για όλους τους Εκθέτες, αν είναι δυνατόν μέχρι και δωρεάν ή με ένα μικρό κόστος. Εμείς συμφωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Γιάννη Μωυσιάδη, και ο χώρος που εξασφαλίσαμε για την 1η Σερραϊκή Επιχειρηματική Έκθεση, είναι ο προαύλιος χώρος της Νομαρχίας, εκεί όπου βρίσκεται το υπαίθριο παρκινγκ. Αν και τα οικονομικά μας δεν είναι τα καλύτερα λόγω της κρίσης, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί 2 με 4 Οκτωβρίου 2015. Θέλουμε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Εκθέτες. Σκεφτόμαστε να γίνει και Διεθνής και ίσως να έρθουν κι άλλα Επιμελητήρια. Εμένα το όνειρο μου είναι να γνωρίσουμε όλοι τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγουμε στο Νομό μας. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν, δεν ξέρουν τι ωραία προϊόντα παράγει ο Νομός Σερρών. Αν γνωριστούμε μεταξύ μας και δείξουμε τι προϊόντα έχουμε , ανταλλάξουμε απόψεις και παρασύρουμε ο ένας τον άλλον, θα γίνουμε καλύτεροι και θα εντυπωσιάσουμε και όλους αυτούς που αυτά τα χρόνια δεν μας παραχώρησαν χώρους, γιατί γνωρίζετε όλοι ότι υπάρχουν χώροι του Δημοσίου που είναι ανεκμετάλλευτοι. Εμείς κάναμε ενέργειες με επιστολές στα αρμόδια υπουργεία για να μας δοθούν χώροι, στη Διεύθυνση Γεωργίας κ.α. Εμείς ελπίζουμε ότι με την προσπάθεια όλων, την πίεση αλλά και το ότι θα τους εντυπωσιάσουμε με τη φετινή Έκθεση θα πειστούν και θα μας παραχωρήσουν χώρο για να οργανωθούμε καλύτερα ως επιχειρηματίες. Εμείς θέλουμε τη γνώμη σας και τις ιδέες σας για να γίνει όσο το δυνατόν η καλύτερη Έκθεση» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Γιαννάκης ενημέρωσε για τις Εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα υπογραμμίζοντας ότι : « Το Επιμελητήριο Σερρών δίνει μεγάλη βαρύτητα στις Εκθέσεις γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τις Εκθέσεις μπορείτε να πετύχετε πολλά για τις Επιχειρήσεις σας» Ο κ. Γιαννάκης εξέφρασε την πίστη του ότι η φετινή 1η Σερραϊκή Επιχειρηματική Έκθεση θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία τονίζοντας ότι «Με αυτήν την Έκθεση θα δώσουμε ένα μήνυμα κι ένα παράδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι σε περιόδους κρίσεων οι ευκαιρίες πάντοτε υπάρχουν και φυσικά πρέπει να ενισχύσουμε τη μεταποίηση στο Νομό μας» Ο γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Ιωάννης Κίρπιτσας μίλησε για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που και φέτος αναμένεται να φέρει διακρίσεις στο Επιμελητήριο Σερρών τονίζοντας ότι την «ναυαρχίδα των Εκθέσεων» επισκέφθηκαν πάνω από 200.000 επισκέπτες, καταναλωτές και έμποροι τονίζοντας ότι «θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική Έκθεση κρίνοντας από τις επιτυχίες που είχαμε εκεί με τις πολλές εμπορικές συμφωνίες που έκλεισαν Σερραίοι Εκθέτες αλλά και το γεγονός ότι Σερραϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Έκθεση άνοιξαν μετά από αυτήν καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ή κάποιοι άλλοι ανέπτυξαν πολύ δυναμικά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα βρισκόμαστε στο κεντρικό περίπτερο της Έκθεσης, στο Περίπτερο 12 το οποίο αποσπά κάθε χρόνο βραβεία ως το πιο οργανωμένο και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα Περίπτερο της Έκθεσης. Είναι ένα εντυπωσιακό Περίπτερο που φιλοξενεί τις Σερραϊκές Επιχειρήσεις οι οποίες παρουσιάζουν μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων».