ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΙΣ 22.04.2015 – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

ΣΕΡΡΕΣ 23.04.2015                                  

Δ.Τ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ   κ. ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ
        Tην Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ)  κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας.  Η δεύτερη συνάντηση εργασίας αλληλοενημέρωσης  μεταξύ της Υφυπουργού και του Προέδρου του Επιμελητηρίου (είχε προηγηθεί άτυπη συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών το Σάββατο 14 Μαρτίου ) πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της Υφυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών για την πορεία των έργων κατασκευής των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού και το πότε αυτοί θα παραδοθούν για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών. Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών ενημερώθηκε για τα έργα που θα γίνουν στα Τελωνεία και ιδιαίτερα στο Τελωνείου του Προμαχώνα.
   Συζητήθηκαν τα προβλήματα των επιχειρήσεων, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η διακίνηση των εμπορευμάτων και των προϊόντων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα άλλα λιμάνια, το μεγάλο πρόβλημα των Σερρών με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ύστερα από τη διακοπή της λειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών και επίσης η πορεία της ενίσχυσης των Ιδιωτικών Επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, δεδομένου έχει σταματήσει από το Μάρτιο του 2014 η υποβολή αιτήσεων για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στον επενδυτικό νόμο. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε την κα Υφυπουργό ότι το Επιμελητήριο απέστειλε σε όλα τα μέλη του τη «Συνοπτική Ενημέρωση για την Πορεία του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011», όπως υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ), που ετοίμασε το Μάρτιο του 2015 το Γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.
  Οι σχέσεις των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας με το Υπουργείο και  τη συνεργασία τους ήταν κυρίαρχο θέμα κατά τη συνάντηση, το οποίο μάλιστα στην ατζέντα σύσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας Θράκης με την Υφυπουργό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών ενημέρωσε την κα Υφυπουργό για τη διοργάνωση της Εμπορικής Έκθεσης Σερρών από το Επιμελητήριο Σερρών τον προσεχή Οκτώβριο, τονίζοντας ότι η επιτυχία της αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Σερρών για τη φετινή χρονιά.