ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 79Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013 (6-14.09.2014)

Δ.Τ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 79Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013 (6-14.09.2014)

Με στόχο την πετυχημένη παρουσία, όπως και πέρυσι, του Επιμελητηρίου Σερρών στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών είχε συνάντηση με Σερραίους Επιχειρηματίες και Εκθέτες. Δύο μήνες πριν το μεγάλο ραντεβού, την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης , το μεγαλύτερο γεγονός για τη Βόρεια Ελλάδα, που από 6 έως 14 Σεπτεμβρίου 2014  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.   Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η πιο σημαντική γενική έκθεση στην Ελλάδα, χάρη στην στρατηγική γεωγραφική της θέση, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες όλων των Βαλκανίων και περιλαμβάνει ανάμεσα στους εκθέτες της, επιχειρήσεις που προέρχονται πάνω από 24 ξένες χώρες. Το Επιμελητήριο Σερρών θα βρίσκεται και φέτος στο Περίπτερο 12 της Έκθεσης και αναμένεται και φέτος να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών.
Χρήστος Μέγκλας: «Διεκδικούμε χώρο για μόνιμη Έκθεση στις Σέρρες»
Στο μεγάλο στόχο του Επιμελητηρίου Σερρών για την πραγματοποίηση μόνιμης Έκθεσης στις Σέρρες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος  κ. Χρήστος Μέγκλας πού παραβρέθηκε στη συνάντηση με τους Επιχειρηματίες. « Διεκδικούμε ένα χώρο, ώστε να πραγματοποιείται μια μόνιμη έκθεση, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο κι αν αυτό οργανωθεί και πετύχει και μαθευτεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, τότε θα μπορούσαμε να το κάνουμε και κλαδική έκθεση σε άλλες εποχές του χρόνου» είπε ο κ. Μέγκλας παρουσιάζοντας τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο Σερρών : «Ο Αντιπεριφερειάρχης   Σερρών μας έχει υποσχεθεί ότι θα μας δώσει ένα χώρο στην περιφερειακή. Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει, ακόμα, τίποτα.  Χώρο μας υποσχέθηκε και ο Δήμαρχος Σερρών. Το σκεπτικό μας δεν είναι να πάρουμε ένα χώρο για ένα χρονικό διάστημα.  Στην Καβάλα ο Δήμος έχει παραχωρήσει χώρο, το ίδιο και στην Κοζάνη ένα χώρο 4000 τ.μ.  Για να μπούμε σε πρόγραμμα  πρέπει να μας παραχωρήσει κάποιος χώρο για διάστημα  πάνω από 15 χρόνια.  Εμείς όπου βρούμε μεγάλο χώρο για παραχώρηση εκεί θα πάμε». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην μεταποίηση, στην οποία το Επιμελητήριο Σερρών έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα « Έχουμε  1300 επαγγελματίες που κάνουν μεταποίηση. Στόχος μας είναι να παρασύρουμε κι άλλους που ασχολούνται με το εμπόριο και τις υπηρεσίες να στραφούν στη μεταποίηση. Οι περισσότεροι Νομοί της Ελλάδας έχουν 50% μεταποίηση. Οι Επιχειρήσεις στην Περιφερειακή μας ενότητα ασχολούνται κυρίως με το εμπόριο και τις υπηρεσίες ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις  που μεταφέρθηκαν στη  Βουλγαρία ή έκλεισαν. Σε πρώτη φάση πρέπει να μάθουμε τι προϊόντα παράγουμε. Η αλήθεια είναι ότι κάποια προϊόντα που είχαμε πέρυσι στη ΔΕΘ δεν τα ξέρατε και δεν τα ξέραμε. Τα μάθαμε με την παρουσίαση τους στη ΔΕΘ» τόνισε ο κ. Μέγκλας τονίζοντας τη σημασία να παραχωρηθεί χώρος στο Επιμελητήριο για την πραγματοποίηση μιας μόνιμης Έκθεσης.
Γιάννης Κίρπιτσας : «Και φέτος θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
Προσωπικό στοίχημα για τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Κίρπιτσα αποτελεί η επιτυχία της Σερραϊκής εκπροσώπησης στη 79η Διεθνή Έκθεση της ΔΕΘ. Ο κ. Κίρπιτσας έκανε απολογισμό της περσινής πετυχημένης παρουσίας του Επιμελητηρίου Σερρών στην Έκθεση παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό (με αριθμούς, δημοσιεύματα και φωτογραφίες) ενώ στη συνέχεια μίλησε για το φετινό σχεδιασμό αλλά και τις προοπτικές που θα υπάρξουν με τη συμμετοχή στη 79η ΔΕΘ. Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για τις Σέρρες ότι και φέτος το Επιμελητήριο Σερρών θα βρίσκεται στο Περίπτερο 12 «είναι το πιο κεντρικό περίπτερο της ΔΕΘ, το πιο ευρύχωρο και το πιο άνετο. Πολλοί θα ήθελαν να μας πάρουν το περίπτερο αυτό αλλά εμείς ούτε που το διαπραγματευόμαστε, άλλωστε με την παρουσία μας εκεί τους βγάλαμε ασπροπρόσωπους τα δύο τελευταία χρόνια». Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Σερρών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία της φετινής Έκθεσης:« πέρυσι βραβευτήκαμε ως το καλύτερο Περίπτερο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και φέτος θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό» τόνισε ο κ. Κίρπιτσας. Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννάκης μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών σε Εκθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών να παραχωρηθεί χώρος στο Επιμελητήριο Σερρών για την πραγματοποίηση μόνιμης Έκθεσης.
    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με  ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Σερραίους Επιχειρηματίες όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων και  ιδεών με στόχο την, όσο το δυνατόν, καλύτερη εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Σερρών στην Έκθεση. 
   Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 79η Δ.Ε.Θ. να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο έως τις 20 Ιουλίου 2014 (για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Ιωάννη Κίρπιτσα 6945800661)