ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ Ν. ΖΙΧΝΗΣ

Τον Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Ν.Ζίχνης Σταύρο Σταματούρο υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο το απόγευμα της Τρίτης 15 Μαρτίου ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Ο κ. Σταματούρος ενημέρωσε τον κ. Μαλλιαρά σχετικά με τη λειτουργία του ΙΕΚ και ζήτησε την συνδρομή του Επιμελητηρίου στην αναζήτηση ειδικοτήτων που θα ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας. Όπως τόνισε, το δημόσιο ΙΕΚ στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου επιβάλλεται να έχει επαφές με τον χώρο εργασίας έτσι ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική η λειτουργία του , με τη διαρκή επικαιροποίηση των ειδικοτήτων του. Ένας από τους βασικούς στόχους του δημόσιου ΙΕΚ είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του και αυτή θα είναι πιο αποτελεσματική αν προστίθενται κάθε φορά ειδικότητες που έχουν ζήτηση.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε πως είναι όντως πολλές οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, ζήτημα που τονίστηκε μάλιστα από πολλά σωματεία στις συναντήσεις που προηγήθηκαν το περασμένο διάστημα. Σύμφωνα λοιπόν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου η δημιουργία τμημάτων στο δημόσιο ΙΕΚ με ειδικότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό.
Τόνισε δε πως το Επιμελητήριο θα αναλάβει άμεσα την διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης όπου καταρχάς όλα τα δημόσια ΙΕΚ θα παρουσιάσουν τις ειδικότητες που ήδη υπάρχουν και στη συνέχεια οι επαγγελματίες και τα σωματεία θα προτείνουν αυτές που στην αγορά εργασίας έχουν αυξημένη ζήτηση ή υπάρχει σοβαρή έλλειψή τους.