ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, συμμετείχε σε Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, στο Διοικητήριο Σερρών υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κων/νου Καραμανλή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού μας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κος Μέγκλας επικεντρώθηκε στα αιτήματα και τις προτάσεις που έχει υποβάλει το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο προς τους φορείς λήψης αποφάσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων του Ν. Σερρών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών λουκέτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που βρίσκονται σε αναμονή στο Ν. Σερρών καθώς και στην έκτακτη εισφορά 6% επί του τζίρου του 2020 που επιβλήθηκε σε έργα ΑΠΕ που τέθηκαν σε λειτουργία μέχρι  το 2015.

Τονίστηκε ότι είναι αναγκαία η παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα ψηφιακή εποχή που ήδη βιώνουμε. Επίσης, προτάθηκε στον Υπουργό να δοθούν στις επιχειρήσεις κοινοτικοί πόροι μέσω του νέου ΕΣΠΑ υπό τη μορφή αφορολόγητων αποθεματικών για τη διευκόλυνση και απλοποίηση των επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για όλη την υποστήριξη που παρέχει στη διεκπεραίωση αναπτυξιακών θεμάτων του Νομού μας καθώς και για την πολύτιμη συμβολή του στην παραχώρηση του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου  για τη μετατροπή του σε Επιχειρηματικό Πάρκο.