Σύσκεψη με θέμα την ορθή διαχείριση των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών αυτοκινήτου και βιομηχανίας

Σύσκεψη με θέμα την ορθή διαχείριση των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών αυτοκινήτου και βιομηχανίας, οι οποίοι μετά το τέλος ζωής τους αποτελούν τοξικά απόβλητα, συγκάλεσε με πρωτοβουλία του το Επιμελητήριο Σερρών, στη διαρκή προσπάθειά του για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011, στις 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών και έχουν προσκληθεί να  συμμετάσχουν σε αυτή ο Αντιπεριφεριάρχης, Κος Ιωάννης Μωυσιάδης, η Πρόεδρος Πρωτοδικών, Κα Σοφία Καραγιάννη, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Κος Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Σερρών, Κος Στέφανος Μάνδαλος, ο Πρόεδρος του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών –ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ., Κος Λουκάς Χριστοδούλου και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ., Κος Ηρακλής Βονδικάκης.

Προφίλ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών, με τον διακριτικό τίτλο «ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ ΑΕ» είναι εταιρία, μη κερδοσκοπική, δημόσιου χαρακτήρα, εγκεκριμένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΚΑ), με την υπ’ αριθ. 106158 απόφαση Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ. 1124Β/23-7-2004).  Αντικείμενο των δραστηριοτήτων της είναι η οργάνωση και λειτουργία Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών μολύβδου – οξέως και νικελίου – καδμίου (τα αποκαλούμενα επικίνδυνα απόβλητα) στην Ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με το  νόμο 2939 (ΦΕΚ 179Α/6-8-2001).

Το Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. ΑΕ, τόσο για την άψογη συνεργασία του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρχές του νομού μας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης εξαγωγής χρησιμοποιημένων συσσωρευτών, όσο και για την προσφορά στους Αστυνομικούς του Προμαχώνα, με Μέσα Ατομικής Προστασίας και μία επιδαπέδια ζυγαριά οχημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2011, καθώς και για την ομόφωνη απόφασή τους να αποδεχτούν το αίτημα του Επιμελητηρίου μας για προσφορά ειδών ιματισμού (χειμερινών μπουφάν μηχανής, ισοθερμικών ρούχων, χειμερινών γαντιών και αδιάβροχων μπουφάν) στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ .

Η εκδήλωση για την παραλαβή των ειδών ιματισμού από την Αστυνομία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών

Παρακαλούμε για την δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος

                        O Πρόεδρος

                          Αριστείδης Δρογαλάς