ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 3299/04 ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

ΠΡΟΣ: – Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Κο Δήμο Παπαδημητρίου
ΚΟΙΝ: –   Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Κο   Αλέξανδρο  Χαρίτση
– Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Κο Στέργιο Πιτσιόρλα
–    Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων
Κο Λόη Λαμπριανίδη
–    Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων
Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.)
                                        
 
Θέμα: «Παράταση ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων ενταγμένων στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04»
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την παράταση της ολοκλήρωσης του 50% των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/11. Ωστόσο σε αντίθεση με την παράταση του Μαρτίου του 2017 για την ολοκλήρωση του 50% των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί και στους δύο αναπτυξιακούς νόμους, δηλαδή και στον 3299/04 και στον 3908/11 έως 30/06/2017, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η νέα παράταση αφορά μόνο τα υπαχθέντα στον 3908/11 επενδυτικά σχέδια, με αποτέλεσμα να «μένουν εκτός» της δυνατότητας παράτασης έως 31/12/2017 επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο Ν. 3299/04.
            Ζητάμε, Κύριε Υπουργέ, να επανεξετάσετε την απόφαση αυτή της Γ.Γ. Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου σας προς την κατεύθυνση να δοθεί νέα παράταση ολοκλήρωσης του 50% και στα επενδυτικά σχέδια που υπάχθηκαν και στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04, όπως δόθηκε για τα επενδυτικά σχέδια του 3908/11.
            Γνωρίζετε πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση των επενδύσεων λόγω της οικονομικής συγκυρίας.  Ως εκ τούτου παρά τη βούληση και τις πολύκοπες προσπάθειες των επενδυτών δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και τη μη δανειοδότησή τους από τις Τράπεζες. Θα ήταν πράγματι τραγικό να μην υλοποιηθούν αυτές οι υπαχθείσες επενδύσεις, αν δεν θα τους δοθεί μία ακόμα ευκαιρία με νέα παράταση να βρουν χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρώσουν το 50% του σχεδίου τους, ή ακόμα και οι περιπτώσεις εκείνες επιχειρήσεων που εξασφάλισαν πρόσφατα δανειοδότηση προκειμένου να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους.
          Πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε και θα αποδεχτείτε το αίτημά μας και θα δώσετε τη δυνατότητα παράτασης ολοκλήρωσης του 50% των υπαχθέντων επενδυτικών σχεδίων του Ν.3299/04, προκειμένου όχι μόνον ο Ν. Σερρών αλλά και όλη η χώρα να μην στερηθούν σημαντικές επενδύσεις που τονώσουν την απασχόληση και δίνουν πνοή στην πολυπόθητη από όλους μας ανάπτυξη.
                                                                                                                                 Με τιμή
                                                                                                                             Ο Πρόεδρος
                                                                                                                        Χρήστος Μέγκλας