ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ TOY NOMOY ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

   
    Η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις Σέρρες , την οποία φιλοξένησε το Επιμελητήριο Σερρών συνδυάστηκε με την καλύτερη τουριστική προβολή του Νομού. Η Γενική Συνέλευση άνοιξε την αυλαία της το απόγευμα της Παρασκευής  21 Νοεμβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Σερρών και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου 2014 στο Elpida Resort Hotel.
    Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών θέλοντας να συμβάλει στην τουριστική προβολή του Νομού Σερρών σχεδίασε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που μαζί και με τις άλλες δράσεις περιελάμβανε επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη. Με αυτό τον τρόπο 120 και πλέον επισκέπτες παρέμειναν στις Σέρρες για ακόμα μια μέρα με όλα τα θετικά που έχει αυτό για την τοπική οικονομία.
      Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων όλης της χώρας ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής για το Λιθότοπο Σερρών. Η υποδοχή στο λιμανάκι του Λιθοτόπου έγινε από τα παιδιά του πολιτιστικού ποντιακού συλλόγου της  περιοχής που παρουσίασαν (αφιλοκερδώς) παραδοσιακούς χορούς ενώ το Επιμελητήριο Σερρών φρόντισε, πάντα με τη συνδρομή των χορηγών, να υπάρχει στο χώρο μπουφές με τοπικά εδέσματα και καφέ. Με δύο καραβάκια, που  έκαναν διπλά δρομολόγια, οι σύνεδροι της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Λίμνη Κερκίνη, φωτογράφισαν τα σπάνια πουλιά και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του υδροβιότοπου της Κερκίνης, τον οποίον οι περισσότεροι επισκέφθηκαν για πρώτη φορά. Αρκετοί από αυτούς έκαναν ιππασία ενώ όλοι τους στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί αφού έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της μεταφοράς των μαρμάρων από την περιοχή της λίμνης Κερκίνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης. 
     Στη συνέχεια τα στελέχη των Επιμελητηρίων της χώρας επισκέφθηκαν την μονάδα του βουβαλοτρόφου κ.  Τρύφωνα Γιαντσίδη , ο οποίος είναι μέλος μιας από τις παλαιότερες οικογένειες βουβαλοτρόφων της περιοχής και με μεγάλη παραγωγή σε κρέας και γάλα.  Ο κ. Τρύφωνας Γιαντσίδης που είναι και πρόεδρος των βουβαλοτρόφων Ελλάδος τους μίλησε για την εκτροφή βουβαλιών στην Κερκίνη (από τα 3500 βουβάλια που βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3000 είναι στην περιοχή της Κερκίνης) και για την διατροφική αξία του βουβαλίσου κρέατος και γάλακτος.  Η επίσκεψη στην Κερκίνη ολοκληρώθηκε με γεύμα στο Λιθότοπο με το μενού να περιλαμβάνει βουβαλίσια και τοπικά προϊόντα. 
    Οι Σύνεδροι της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη τους στην Κερκίνη και στο Νομό Σερρών και υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Νομού.
  Το Επιμελητήριο Σερρών κάλυψε με δημοσιογράφο και εικονολήπτη την τριήμερη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των παράλληλων εκδηλώσεων, απέστειλε τηλεοπτικό υλικό 4,5 ωρών (με συνεντεύξεις και εικόνα) σε 70 τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλήνιας και Περιφερειακής εμβέλειας της χώρα ενώ βίντεο όπως αυτό με την επίσκεψη στην Αμφίπολη στο YouTube είχε την πρώτη μέρα 1600 επισκέπτες.  Μέσω του Αθηναϊκού πρακτορείου  ειδήσεων το υλικό προβλήθηκε στην ομογένεια. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε η καλύτερη τουριστική προβολή του Νομού Σερρών.