ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» – Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί -Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχειρηματικότητας της γυναίκας -Προώθηση Ελληνικών Προϊόντων στο εξωτερικό-Πρόγραμμα Erasmus κ.ά. Προγράμματα για την ενίσχυση της Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες της Ημερίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
22/11/2014 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η  ΗΜΕΡΙΔΑ
«Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
–    Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί
–    -Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχειρηματικότητας της γυναίκας
–    Προώθηση Ελληνικών Προϊόντων στο εξωτερικό
–    Πρόγραμμα Erasmus κ.ά. Προγράμματα για την ενίσχυση της Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες της Ημερίδας

Επιτυχία σημείωσε η Hμερίδα του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.) και του Επιμελητηρίου Σερρών, που οργανώθηκε ως παράλληλη εκδήλωση στις 22.11.2014 με την ευκαιρία της φιλοξενίας από το Επιμελητήριο Σερρών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδος. Θέμα της Ημερίδας: «Η επιχειρηματικότητα της γυναίκας σήμερα, δεδομένα και προοπτικές».
Συμμετείχαν, εκτός της Διοικούσης Επιτροπής του Δικτύου, γυναίκες επιχειρηματίες της περιφέρειας Σερρών και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων. Χαιρετισμό, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σερρών απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης.
    Την Hμερίδα προλόγισε η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών στο Δίκτυο, κ. Ελένη Τσιαπάρα και έδωσε τη σκυτάλη στην Πρόεδρο του Δικτύου,  Πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου,  κ. Σοφία Οικονομάκου,  η οποία παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου εν συντομία, αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα της γυναίκας σήμερα και κατέθεσε πρόταση του Δικτύου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς,  μια νέα μορφή επιχειρείν, η οποία εφαρμόζεται παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία και δίνει πολλές θέσεις εργασίας. Η κ. Οικονομάκου κάλεσε τα Επιμελητήρια και τους Δήμους να αναλάβουν την οργάνωση Κοινωνικών Συνεταιρισμών για να δώσουν λύση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας. Η Αντιπρόεδρος του Δικτύου, κ. Στέλλα Μπαλάση, παρουσίασε μια καλή πρακτική Κοινωνικού Συνεταιρισμού που έχει αναπτυχθεί στην Χαλκιδική με πολύ καλά αποτελέσματα.
    Σημαντική ήταν η εισήγηση της κ. Κωνσταντίας Παπαποστόλου, Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της Eurobank (χορηγός της Ημερίδας), η οποία παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα της γυναίκας και κάλεσε τις γυναίκες της περιφέρειας Σερρών να επωφεληθούν από αυτά.
    Η κ. Μάγδα Καρακόλη, Ειδική Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βόρεια Ελλάδα, ανέπτυξε τις δικλείδες ασφαλείας για την ασφαλή προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά και για τις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό.
    Το πρόγραμμα Erasmus, το οποίο διαχειρίζεται το Δίκτυο παρουσίασε η κ. Λίνα Τσαλταμπάση, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Οecon Group,  η οποία έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση και υλοποίηση του προγράμματος, τις αποστολές των νέων επιχειρηματιών στο εξωτερικό και τον συντονισμό των επιχειρηματιών που φιλοξενούν νέους επιχειρηματίες από την Ευρώπη. Η κ. Τσαλταμπάση ανέπτυξε ακόμη και το υπό ανακοίνωση πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αφορά τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα και το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των γυναικών.
    Το Δίκτυο εκπροσωπήθηκε από τις Αντιπροέδρους, κ.κ. Σ. Μπαλάση, Πόλυ Αλεξιάδου, Αγγελική Κωνσταντινίδου, την Γενική Γραμματέα, κ. Ματούλα Βελώνη, την κ. Ευδοκία Καπούλα  εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Βόλου, την κ. Καλλιόπη Τζίκα  εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Λαρίσης και την κ. Ελένη Τσιαπάρα, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Σερρών, η οποία ήταν και η οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

    Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες επιχειρηματίες και όσες ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση, αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος μπορούν να ζητούν το Πληροφοριακό Υλικό που διανεμήθηκε κατά την Ημερίδα καθώς και ενημέρωση για τα Προγράμματα που παρουσιάστηκαν από τη Δομή Υποστήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας που λειτουργεί στο Επιμελητήριο Σερρών (τηλ: 2321099743)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΗΤΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK