Το Επιμελητήριο Σερρών στήριξε το πρωτάθλημα στίβου Παίδων-Κορασίδων, συμμετείχε με εκθετήριο Σερραϊκών προϊόντων.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων», στη μνήμη του μεγάλου Δάσκαλου & αθλητή Βασίλη Πίτσιου. Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, τα νιάτα του τόπου μας, πλημμύρισαν το Δημοτικό Στάδιο Σερρών, ενθουσιάζοντας με τις επιδόσεις τους τους θεατές. Συνδιοργανωτές αυτής της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης για την πόλη μας, ήταν το Επιμελητήριο Σερρών, ο Δήμος Σερρών, η ΤΕΔΚ και η UNESCO Σερρών, υπό την αιγίδα τη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών.

Το Επιμελητήριο Σερρών θεωρώντας την εκδήλωση ως μία ακόμα μοναδική ευκαιρία στήριξης της σερραϊκής αγοράς και προβολής των προϊόντων του Νομού μας, συμμετείχε για άλλη μια φορά με εκθετήριο σερραϊκών προϊόντων, το οποίο υποστηρίχτηκε από τον υπάλληλο του Επιμελητηρίου, κ. Στέργιο Σίκαλο. Πλήθος αθλητών με τους γονείς τους,  καθώς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, επισκέφτηκαν το εκθετήριο και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά μας είδη διατροφής και τα άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα. Εκπρόσωπος του ΕΒΕΣ ήταν το μέλος του Δ..Σ. κ. Νικόλαος Καραγκιόζης, ο οποίος βράβευσε τις κορασίδες που διακρίθηκαν στη σφαιροβολία και συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, κ. Δημάκο Παναγιώτη, στον οποίο προσέφερε καλάθι με προϊόντα της σερραϊκής γης.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ!.  Η Μαρία Ζωγραφάκη του ΑΣ Καζώνη Καλύμνου συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια με επίδοση 6.50.46.

Το Επιμελητήριο Σερρών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Λιούμπα,  για την επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που έφερε χιλιάδες κόσμου στο Νομό μας.