Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετείχε στη Γιορτή Βουβαλιού στα Χρυσοχώραφα με εκθετήριο Σερραϊκών προίόντων.

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010  στα Χρυσοχώρα Σερρών ο τοπικός Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά τη Γιορτή Βουβαλιού. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Ηράκλειας-ΔΕΠΑΤΗ με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή ο Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων προσέφερε δωρεάν στους εκατοντάδες επισκέπτες όλα τα παράγωγα του βουβαλιού, όπως  βουβαλίσιο κρέας άρτια μαγειρεμένο, λουκάνικα, καβουρμά καθώς και γλυκά με βάση το γάλα και το βούτυρο του βουβαλιού, όπως καζάντιπι, κ.ά,  μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική, χορό και τραγούδια.

Το Επιμελητήριο Σερρών, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Αριστείδη Δρογαλά και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Νικόλαο Καραγκιόζη και κ. Δημήτριο Παπουτσή, έκρινε απαραίτητη τη συμμετοχή του στη Γιορτή Βουβαλιού με εκθετήριο σερραϊκών προϊόντων, όχι μόνο για να στηριχθούν και να προβληθούν τα προϊόντα του Νομού μας, αλλά και διότι η Γιορτή των Χρυσοχωράφων συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια του Επιμελητηρίου για ανάδειξη του βουβαλίσιου κρέατος και των προϊόντων του, με το περσινό Συνέδριο Γαστρονομίας και την κατάκτηση του Ρεκόρ Guinness με τα βουβαλίσια μπιφτέκια.  Το εκθετήριο που υποστηρίχθηκε από τον υπάλληλο του Επιμελητηρίου, κ. Στέργιο Σίκαλο, επισκέφθηκε πλήθος Σερραίων και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος των Εστιατόρων, κ. Παρασκευάς Καρακάρας. Οι επισκέπτες της Γιορτής Βουβαλιού έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά μας είδη διατροφής και τα άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη φιλοσοφία που διέπει τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ότι τα προϊόντα του τόπου μας πρέπει με κάθε ευκαιρία να τα γνωρίζουν και να τα δοκιμάζουν και οι ίδιοι οι Σερραίοι, προκειμένου να τα προτιμούν και να τα στηρίζουν.  

Ο κ. Δρογαλάς συνεχάρη την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωράφων, κα Μαρία Σιώπη, για την άψογη διοργάνωση της επιτυχημένης γαστρονομικής εκδήλωσης, προσφέροντάς της ως αναμνηστικό δώρο ένα κρασί σερραϊκής παραγωγής και δήλωσε πως το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός σε κάθε είδους προσπάθεια ανάδειξης του Νομού και των προϊόντων του.