ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Αγαπητές και Αγαπητοί Συντοπίτες,

Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς εμπεριέχει πάντοτε μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας και συνοδεύεται από ευχές. Τo 2015 ήταν μια χρονιά που παρά τις ελπίδες και τις προσδοκίες δεν γεννήθηκε το καινούριο.  Ήταν μια χρονιά που αφήνει πολλές πληγές και στη σερραϊκή κοινωνία, η οποία δοκιμάστηκε και εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά.

Η λύση του προβλήματος βρίσκεται σε επιλογές που ποτέ μέχρι τώρα δεν θελήσαμε να κάνουμε. Στην ομοψυχία αντί της διχόνοιας, στη συνεννόηση αντί της στείρας αντιπαράθεσης, στη συνεργασία και όχι στην σύγκρουση. Η λύση βρίσκεται στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. 

Το 2016 είναι ίσως μια ευκαιρία να αποσοβήσουμε τα χειρότερα και να χαράξουμε μια νέα πορεία που θα μας βγάλει από την κρίση. Ας είναι η νέα χρονιά, η απαρχή μιας αναπτυξιακής πορείας για τις Σέρρες με τον επαναπατρισμό των νέων που η κρίση απομάκρυνε από την περιοχή μας, δίνοντάς τους τις βάσεις και τα εχέγγυα για ένα νέο ξεκίνημα στον ευλογημένο τόπο μας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι εκ βάθους καρδίας σε όλους τους ανθρώπους του επιχειρείν του Νομού Σερρών να είναι μια χρονιά καλύτερη, γεμάτη υγεία, δύναμη, δημιουργία και ευημερία.

Χρόνια Πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλες και όλους !

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΕΓΚΛΑΣ