ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΖ: «ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΖ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ»

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Σερρών (Κυριακή 10/04/2016) και θέμα είχε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους τευτλοκαλλιεργητές και τευτλοπαραγωγούς του Νομού Σερρών πήρε μέρος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Παίρνοντας το λόγο ο κ.Μέγκλας παρουσίασε εύγλωττα, χρησιμοποιώντας νούμερα και αριθμούς, τη λαθεμένη διαχείριση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου πάνω στο ζήτημα αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν κατά την περσινή περίοδο ουσιαστικά δεν «έπιασαν τόπο» και δεν έδωσαν ουσιώδη λύση στο πρόβλημα της ΕΒΖ, αφού το έτος 2015 ζημιώθηκε ακόμη 35 εκατομμύρια ευρώ και χρειάζονται ΑΜΕΣΩΣ κι άλλα χρήματα για τη λειτουργία της. 

Καυτηρίασε επίσης την πολιτική που ακολουθείται υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καταναλώνονται 320.000 τόνοι ζάχαρης τη στιγμή που στη χώρα μας καλλιεργούνται στρέμματα για 45.000 τόνους παραγωγής ζάχαρης με αποτέλεσμα τις αλόγιστες εισαγωγές και προσέθεσε ότι «οι τευτλοκαλλιεργητές δικαίως ανησυχούν, διότι κανείς από την Πολιτεία δεν τους ενθαρρύνει να καλλιεργήσουν αλλά ούτε και πληρώνονται εγκαίρως».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών επανέλαβε την άποψη να δοθεί το ταχύτερο η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε ιδιώτες, υπενθύμισε τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών (11/07/2014) για ανάληψη της λειτουργίας του Εργοστασίου των Σερρών (ξεκομμένα) και ολοκλήρωσε τη σκέψη του προτείνοντας τη λήψη άμεσων δράσεων, πρωτοβουλιών και αποφάσεων για τη μείωση των εξόδων και μεταβίβασης της ΕΒΖ σε ιδιώτες έως το καλοκαίρι του 2016 πριν να είναι πολύ αργά.

«Είναι άδικο οι αγρότες να παραμένουν απλήρωτοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν κάθε χρόνο τις ελλειμματικές λειτουργίες της ΕΒΖ».

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΒΖ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ «ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΒΖ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ»

 

Από το Γραφείο Τύπου