ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΣΤΟ «ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ» : «ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ Η SER-EXPO Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ»

Ουσιώδη πράγματα που αφορούν στην Ser-Expo 2015 ειπώθηκαν στην μεσημβρινή εκπομπή «Κάθε Μεσημέρι» του τηλεοπτικού σταθμού «ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ». Η δημοσιογράφος Ελένη Μωραϊτη για περισσότερα από τριάντα (30) λεπτά ρωτούσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστο Μέγκλα για όλες τις λεπτομέρειες που άμεσα, έμμεσα και πολλαπλά είχαν να κάνουν με την επιτυχή διοργάνωση της «1ης Διεθνούς & Επιχειρηματικής Έκθεσης Ν.Σερρών». Τα κυριότερα συμπεράσματα από την εν λόγω τηλεοπτική συνέντευξη και τα όσα τόνισε ο κ.Μέγκλας συνοψίζονται στα εξής :

 

1: Η Ser-Expo 2015 στοίχισε ελάχιστα στο Επιμελητήριο Σερρών. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γίνει γνωστό και το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε για όλα όσα περιλάμβανε η Έκθεση με τις πολλαπλές ανάγκες που όντως είχε. Πάντως, «μέριμνα του Επιμελητηρίου ήταν να συγκρατηθούν τα έξοδα κι αυτό επιτεύχθηκε», σημείωσε ο κ.Μέγκλας.

2:  Σκοπός του Επιμελητηρίου για την επόμενη Ser-Expo είναι από τα 11.500 μέλη που διαθέτει σε όλο το Ν.Σερρών να εξεύρει ικανό και μόνιμο χώρο για Έκθεση με συμμετοχές που θα αγγίζουν σε αριθμό τις 450-500.

3: Είναι αδήριτη η ανάγκη να παραχωρηθεί είτε από το Δήμο Σερρών είτε από την Αντιπεριφέρεια Σερρών κάποιος συγκεκριμένος χώρος για Έκθεση μόνιμου χαρακτήρα. Δηλαδή, Έκθεση κάθε χρόνο, στην ίδια θέση με λυμένα τα προβλήματα των υποδομών-εγκαταστάσεων. «Έτσι, θα μπορέσουμε να υποβάλουμε σχετική πρόταση σε κάποιο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και να πετύχουμε γενναία χρηματοδότηση», είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

4: «Ήταν ρίσκο που η 1η Ser-Expo διεξήχθη χρονικά τόσο κοντά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης. Δουλέψαμε όλοι με πολύ κόπο, το πιστέψαμε, μας βοήθησε ευτυχώς και ο καιρός και πετύχαμε», υποστήριξε ο κ.Μέγκλας.

5: Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την Έκθεση που εσχάτως πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες είναι ότι εκτός από την «εξωστρέφεια», το ΕΒΕΣ πλέον δίνει τη δέουσα βαρύτητα και στην  «καινοτομία». Ήταν κάτι στο οποίο έκανε ιδιαίτερη μνεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Χρήστος Μέγκλας. 

6: «Μετά την επιτυχή τέλεση της 1ης Ser-Expo, ο πήχης που βάζουμε στο Επιμελητήριο Σερρών μπαίνει πολύ ψηλά. Είναι γεγονός ότι δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα ως Νομός, είναι ώρα να «βγάλουμε προς τα έξω» τις ομορφιές και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσουμε να πορευόμαστε ενωμένοι, κάτι που έγινε στην πρόσφατη Έκθεση. Το μόνο που με «πονοκεφαλιάζει» είναι η Γραφειοκρατία, που δυστυχώς ακόμη υπάρχει στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ.Μέγκλας.