79η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – Το Επιμελητήριο Σερρών έστειλε το μήνυμα της εξωστρέφειας, σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων, ως ηχηρό μήνυμα διεξόδου από την κρίση.

79η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το Επιμελητήριο Σερρών  έστειλε το μήνυμα της  εξωστρέφειας, σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων, ως ηχηρό μήνυμα διεξόδου από την κρίση.

    Η πολύ μεγάλη επιτυχία της 79ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης  με τον απίστευτο αριθμό των  255.536 επισκεπτών, όπως επίσημα ανακοίνωσε η Διοίκηση της  ΔΕΘ-HELEXPO ,ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διαφήμιση και προβολή των Σερραϊκών Προϊόντων.  Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η  φετινή  δυναμική, ελκυστική και ποικίλη παρουσία του επιχειρηματικού, παραγωγικού, τουριστικού και πολιτιστικού προφίλ του Ν. Σερρών όπως παρουσιάστηκε στο Περίπτερο 12 του Επιμελητηρίου Σερρών.  Στο Σερραϊκό Περίπτερο  συμμετείχαν  90 επιχειρήσεις όλων των κλάδων, με τα μοναδικά και ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα τους,  τις υπηρεσίες τους και τους όμορφους τουριστικούς προορισμούς του Νομού Σερρών.
     Οι επισκέπτες του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Σερραϊκά προϊόντα  και στοιχεία από ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το Σερραϊκό επιχειρείν, και βέβαια να γευτούν Σερραϊκά τρόφιμα  και ποτά από μοναδικές και εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγει ο Σερραϊκός κάμπος και τα Σερραϊκά βουνά.
         Τα τρόφιμα και τα ποτά ήταν αιχμή του δόρατος (η Σερραϊκή ζύμη και μπουγάτσα, ο ακανές και άλλα τοπικά γλυκά, ζυμαρικά, κρεατοσκευάσματα από κρέατος βουβαλιού της Λίμνης Κερκίνης, εξαιρετικοί τοπικοί οίνοι, αναψυκτικά και μπύρα).  Και δεν ήταν μόνον αυτά.  Το σύνθημα «Νομός Σερρών …. η Ελλάδα που παράγει» αναφερόταν τόσο στα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής όσο και της μεταποίησης και σε άλλους κλάδους:
Μεταποίηση (χημικών προϊόντων, απορρυπαντικών, καλλυντικών, εξοπλισμού, μηχανημάτων, δομικών κατασκευών, λεβήτων, καυστήρων και ειδών θέρμανσης, μπαταριών, κεραμικών, παραγωγής καινοτόμων και πρωτοποριακών ειδών από ξύλο – σάουνες,  κ.ά.)
Επιχειρήσεις παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών (σύμβουλοι επιχειρήσεων, τουριστικές υπηρεσίες, ασφάλειες κ.ά.) και βέβαια εμπορικές επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα.
Στο Περίπτερο 12 του Επιμελητηρίου Σερρών έγινε προβολή σε φορείς όπως το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τα ΕΛΤΑ, συμμετείχαν  η Περιφερειακή Ενότητα και οι Δήμοι του Ν. Σερρών καθώς και επαγγελματίες αγρότες.
 Με τον τρόπο αυτό, με μεράκι και αισιοδοξία, το Επιμελητήριο Σερρών  έστειλε το μήνυμα της  εξωστρέφειας, σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων, ως ηχηρό μήνυμα διεξόδου από την κρίση.