Με επιτυχία η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και καθοδήγηση για μια επιτυχημένη διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις έλαβαν οι επιχειρηματίες ,οι οποίοι συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προετοιμάζοντας την διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο την Δευτέρα 16 Μαΐου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε καταρχάς θερμά τον Δρ. Χρήστο Γεωργίου , Γενικό Διευθυντή του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και τον κ. Παναγιώτη Τσινάβο ,Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΡΙΚΡΙ Α.Ε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και ήταν οι δύο εισηγητές της εκδήλωσης.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς κατά την τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ άλλων πως «οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούσαν πάντα ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής, αλλά και της τοπικής μας επιχειρηματικότητας. Μέσα από αυτές διασφαλίζεται η συνέχεια μεταξύ των γενεών, αλλά και η πρόοδος των επιχειρήσεων μέσα από την καινοτομία και την αλλαγή που μπορεί να εξασφαλίσει η νέα γενιά.
Η μεγάλη πρόκληση σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, είναι να καταφέρει η επιχείρηση να επιβιώσει κατά την μετάβαση, προκειμένου να επιτύχει και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Η μετάβαση αυτή προϋποθέτει την κατάρτιση ενός σχεδίου διαδοχής καθώς και την αρμονική συνύπαρξη των γενεών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία της διαδοχής».
Ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργούνται όταν οι οικογενειακές επιχειρήσεις καλούνται να μπουν στη διαδικασία της διαδοχής και ανέλυσε τους κανόνες με τους οποίους πρέπει να γίνει η διαδοχή, ώστε να υπάρξει επιτυχημένη συνέχιση των οικογενειακών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Τσινάβος, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρίες πανελλαδικά, μίλησε για την εμπειρία της διαδοχής στην ΚΡΙ- ΚΡΙ και για το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούνται όλα τα σωστά βήματα, με στόχο πάντα την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας μιας επιχείρησης.
Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο τέλος αυτής έθεσαν ερωτήσεις προς τους δύο εισηγητές. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τους ευχαρίστησε για την ενεργή παρουσία τους και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις για θέματα που τους απασχολούν.