Έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Όπως γνωρίζετε, η ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ δρομολογεί τη διοργάνωση ενός ετήσιου εμπορικού γεγονότος που εστιάζει στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα.
Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών το οποίο  θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2015, θα φέρει την επωνυμία « freskon» και θα αποτελέσει ένα εξειδικευμένο και μοναδικό εκθεσιακό γεγονός στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αφού όχι μόνο διατηρεί αλλά και αυξάνει τις θέσεις εργασίας.
Η FRESKON καλύπτει όλο το φάσμα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και επαφών με τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Περιλαμβάνει ένα ευρύ πρόγραμμα  προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών με προγραμματισμένες επιχειρηματικές  συναντήσεις. Προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες από τις διεθνείς αγορές και όλους τους τομείς του κλάδου και αποτελεί σημείο συνάντησης των Διεθνών Επαγγελματικών επαφών στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
H έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων διεθνούς επιπέδου, με σκοπό την προβολή των ελληνικών προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση περισσοτέρων και εξειδικευμένων εμπορικών επισκεπτών.

Συγκεκριμένα θα διοργανωθεί το Διεθνές Συνέδριο Κερασιού στο οποίο θα παρουσιαστούν:
•    Εκτιμήσεις για τον όγκο της παραγωγής του κερασιού το 2015
•    Νέες τάσεις καλλιέργειας
•    Εμπορική δυναμική στις μεγάλες αγορές της Δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής
 Επίσης
•    Παρουσιάσεις στρατηγικών διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών, από εκπροσώπους μεγάλων Super Markets από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια
•    Παρουσίαση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.