ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΓΚΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ κ. ΑΛΚΗΣ ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστο Μέγκλα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου 2014 ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών κ. Άλκης Απιδόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Εργατικού κέντρου κ. Λευτέρη Αβραμάκη και τον Γραμματέα κ. Παύλο Συμεωνίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έλαβε χώρα στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών και στην οποία  παραβρέθηκαν ο Α Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γιαννάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Κίρπιτσας  συζητήθηκαν θέματα μείζονος σημασίας όπως η οικονομική κατάσταση στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών, η ανεργία, τα προβλήματα των επαγγελματιών, τα εργασιακά ζητήματα, το παραεμπόριο κ.α.
     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός των 5277 επιχειρήσεων που έκλεισαν στο Ν. Σερρών στο διάστημα μεταξύ του 2009 και του 2014, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός αυτός δεν επιτρέπει το κλείσιμο ούτε μίας ακόμα επιχείρησης ή εργοστασίου και δίνοντας έμφαση στα 1,62 δις ευρώ που λείπουν από το ΑΕΠ του Νομού, ώστε να φτάσει το πανελλαδικό μέσο όρο, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν άμεσα παραγωγικές επενδύσεις στο Νομό που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη ενώ υπογράμμισε τις  προτεραιότητες-προτάσεις που έχει θέσει το Επιμελητήριο Σερρών και για τις οποίες έχει κάνει παρεμβάσεις προς τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας  όπως η αξιοποίηση της Γεωθερμίας, της ανεκμετάλλευτης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου,  της πάταξης του παραεμπορίου, την αναγκαιότητα σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο, τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (με Χαμηλή Φορολόγηση)  αλλά και τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για τις παιδικές κατασκηνώσεις, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την  προβολή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ για την ανεργία και τη στήριξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας από τους καταναλωτές.
           Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών κ. Άλκης Απιδόπουλος μίλησε για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας του Νομού Σερρών επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια στην επίλυση των προβλημάτων. Ο κ. Απιδόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που έγινε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών τονίζοντας ότι «Το Εργατικό Κέντρο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες του Επιμελητηρίου Σερρών».