ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

κο Κώστα Σκρέκα

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,

κο Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΟΙΝ: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών,

κο Κων/νο Καραμανλή

Βουλευτές N. Σερρών

ΚΕΕΕ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Αξιότιμες/οι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων επιχειρήσεων – μελών μας για τις αυξήσεις που παρατηρούνται ήδη στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανατιμήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται αύξηση τιμών και σε περισσότερα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας βρίσκονται σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση, με τις υποχρεώσεις τους να συσσωρεύονται διαρκώς. Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός πολλών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.

Οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρομεσαίες, δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν αυτό το ενεργειακό κόστος και θα αναγκαστούν να το μετακυλήσουν στους καταναλωτές. Η αύξηση της τιμής των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μειωμένο κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων και άρα σε κίνδυνο περισσότερων λουκέτων.

Για να αποφευχθούν, λοιπόν, οι δυσβάσταχτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Μαλλιαράς

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών