ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ SERRES AGRIBUSINESS | 24-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας με την επωνυμία SERRES AGRIBUSINESS, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΓΕΩΤEΕ και διεξήχθη το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».
Η έναρξη έγινε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με την ενότητα «Αγροτουρισμός και Οίνος», που περιελάμβανε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου, οινολόγους και οινοπαραγωγούς. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Μαλλιαράς καλωσόρισε όλους τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες ,τονίζοντας τη σπουδαιότητα του συνεδρίου για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων του νομού Σερρών και επιπλέον ανακοίνωσε πως στόχος του Επιμελητήριου είναι η εν λόγω εκδήλωση να καταστεί θεσμός. Η πρώτη μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία των τοπικών μας κρασιών, με όλους όσοι τα δοκίμασαν να επισημαίνουν την μοναδική τους γεύση και την υψηλή τους ποιότητα.
Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου επικεντρώθηκε σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά όλους τους αγρότες . Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική , ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , οι δυνατότητες , οι προκλήσεις και όλα όσα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Μαλλιαράς, τόνισε τη σπουδαιότητα ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ κι επισήμανε την βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο Σερρών στα αγροτικά ζητήματα, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του ήδη υπάρχοντος αγροτικού τμήματός του.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως συνδιοργανωτής του Συνεδρίου, και ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δια επιστολής, οι Σερραίοι βουλευτές Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας καθώς και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ν. Δ και τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ο Προϊστάμενος του τμήματος Χρηματοοικονομικών Ροών Δημήτριος Παππάς, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Απόστολος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, και ο Διευθυντής Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Χανιωτάκης.
Όλοι οι συμμετέχοντες αγρότες συνεχάρησαν το Επιμελητήριο για την υψηλού επιπέδου ενημέρωση που τους παρείχε μέσω της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας για τη νέα ΚΑΠ.
«Αγροδιατροφή-Σέρρες Παράγω» ήταν το θέμα της τρίτης και τελευταίας ενότητας του SERRES AGRIBUSINESS την Κυριακή 26 του μηνός. Το ρύζι, τα μπακάλικα πιπεράκια, το βουβάλι, το σερραϊκό γάλα, τα ρεβίθια, βρέθηκαν στο επίκεντρο, μέσα από σχετικές εισηγήσεις. Σερραίοι παραγωγοί και επιχειρηματίες μίλησαν για την διατροφική αξία και την ποιότητα των προϊόντων, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν άλλα και για την αποτελεσματικότερη προώθησή τους. Η πιστοποίηση των Σερραϊκών προϊόντων, η βιοενέργεια αλλά και η διαχείριση του νερού απασχόλησαν, επίσης, το συνέδριο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Μαλλιαράς, δεσμεύτηκε πως θα αξιοποιήσει κάθε πρόταση που ακούστηκε και πως το Επιμελητήριο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των επιχειρηματιών και των παραγωγών ώστε να επιλύονται ζητήματα και να επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια. Επιπλέον ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές, τους συμμετέχοντες , τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης για την πολύτιμη στήριξή τους ,καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όλοι συνεχάρησαν το Επιμελητήριο και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση και εξήραν την στόχευση το συνέδριο αυτό να καταστεί θεσμός.