ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στις Σέρρες βρέθηκε την Τετάρτη 1η Αυγούστου ο Τούρκος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών κ. Γιαζάν και στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών του με θεσμικούς φορείς του Ν. Σερρών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστο Μέγκλα, αλλά και τον αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Γιαννάκη.

Η επίσκεψη εργασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θετικά συμπεράσματα όσον αφορά την προοπτική συνεργασίας του Νομού Σερρών με την Τουρκία μέσω ποικίλων εκατέρωθεν επενδύσεων από επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά και στην τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να υπάρξει στις δύο χώρες.
Ο Τούρκος πρόξενος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη εκτίμηση στις Σέρρες τονίζοντας ότι μετά τη Θεσσαλονίκη είναι η πιο γνωστή πόλη στην Τουρκία και τόνισε πως πολλές προσωπικότητες της χώρας του έχουν γεννηθεί στην πόλη. Μάλιστα επεσήμανε σε όλους τους τόνους πως ο Νομός Σερρών πρέπει να κάνει ακόμη πιο γνωστό το όνομα του στη γείτονα χώρα αλλά να διαφημίσει και τα προϊόντα του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε τα πλεονεκτήματα του Νομού Σερρών προκειμένου να γίνουν επενδύσεις, τόσο ως προς τη γεωγραφική του θέση και την εύκολη σχετικά πρόσβαση σε αυτόν από αεροδρόμια και λιμάνια, όσο και προς τα προνόμια ύπαρξης φθηνής γης, γεωθερμικού πεδίου κ.ο.κ.
Δε παρέλειψε επίσης να αναφέρει και τις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία ζώνης μηδενικής φορολογίας, έτσι ώστε να προσελκύσει τους Τούρκους επιχειρηματίες.

Ο Τούρκος πρόξενος, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, θέλησε να προτείνει κάποιους τρόπους ανάπτυξης της Σερραϊκής επιχειρηματικότητας προς την Τουρκία, καλώντας το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μια ομάδα επιχειρηματιών που θα ταξιδέψει εκεί και θα κάνει γνωριμίες με τα αντίστοιχα επιμελητήρια της Τουρκίας που είναι ισχυρά σε δύναμη.
Ζήτησε να υπάρξει εμπιστοσύνη προς τους Τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν στο Νομό και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον τελευταίο χρόνο 353 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει στην Τουρκία και συνολικά αριθμούνται περίπου στις 3.500.

Τέλος και ο Γενικός Διευθυντής της «ΤURKISH AIRLINES» που ήταν παρών στη συνάντηση έκανε αναφορά στη δύναμη της εταιρείας και στο πώς μπορεί ο Νομός Σερρών να κάνει το όνομα του και τα προϊόντα του γνωστά παγκοσμίως, μέσω προβολής στην εταιρεία που έχει συνεχείς πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ:

«Ήταν μια συνάντηση ενδεχόμενης προοπτικής συνεργασίας με τον Τούρκο πρόξενο. Τον ενημερώσαμε για το τι παράγει ο Νομός Σερρών και πως μπορεί να αξιοποιηθεί μια συνεργασία με τους Τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν στο Νομό.
Μας ενημέρωσε για το πόσο δημοφιλής είναι οι Σέρρες στην Τουρκία και μας πρότεινε τρόπους συνεργασίας».