Επιστολή διαμαρτυρίας για την παράνομη εισαγωγή προϊόντων αλουμινίου, σιδήρου, inox κ.α.

Την παρακάτω επιστολή  διαμαρτυρίας έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Α. Δρογαλάς στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας, προϊόντων από αλουμίνιο, σίδηρο, inox κ.α.

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληροφορηθήκαμε από μέλη του Επιμελητηρίου μας που ασχολούνται με την κατασκευή και πώληση ειδών από αλουμίνιο, inox, σίδηρο κ.α. (όπως π.χ. κάγκελα), ότι εισέρχονται στη χώρα μας από τη γειτονική Βουλγαρία με φορτηγά ή ακόμη και με Ι.Χ. αυτοκίνητα, προϊόντα τέτοιου είδους, χωρίς όμως να συνοδεύονται από τα νόμιμα παραστατικά, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι επαγγελματίες του κλάδου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και βέβαια να διαφεύγουν έσοδα από το Ελληνικό κράτος σ'αυτή τη δύσκολη μάλιστα δημοσιονομική περίοδο.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε, το φαινόμενο αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις του ακριτικού Νομού μας, τα οποία έρχονται να προστεθούν σ'αυτά της ρευστότητας, του μειωμένου τζίρου, της μη δυνατότητας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους (φορολογικών, ασφαλιστικών κ.π.α.), παρακαλούμε , κύριε Υπουργέ να μεριμνήσετε ώστε να γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα εισερχόμενα οχήματα απ'τη Βουλγαρία, προκειμένου να εκλείψει κατά το δυνατόν το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, που αντίκειται σε κάθε κανόνα νομιμότητας και στα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ