Επιχειρηματική αποστολή απο την Ρωσία στο ΕΒΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Σερρών φιλοξένησε το διάστημα από 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2010, Επιχειρηματική Αποστολή αποτελούμενη από Ρώσους επιχειρηματίες-μέλη μεγάλου ομίλου επιχειρήσεων στη Ρωσία, ιδιοκτήτες μεγάλων εταιρειών που προμηθεύουν τη ρωσική αγορά και συγκεκριμένα του ομίλου εταιρειών  ΜΖΚ BUTOVO. Οι Ρώσοι επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν ήταν οι ακόλουθοι:

  • 1. Pilipeshin Nikolay Anatolevich, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΖΚ BUTOVO
  • 2. Sosunov Jury Evgenevich, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ OΜΙΛΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ
  • 3. Rodin Alexander Borisovich, Δ/ΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ
  • 4. Piskareva Elena Ivanovna, ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες που παρέστησαν  στις  Ημερίδες και στη δεξίωση του Επιμελητηρίου για το νέο έτος,  την Κυριακή 31.1.10 και τη Δευτέρα 1.2.10 πραγματοποίησαν πλήθος κατ' ιδίαν Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις με Σερραίους επιχειρηματίες κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού που οργάνωσε το Τμήμα Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Σερρών. Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις πήραν μέρος επιχειρηματίες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών, ξηρών καρπών- αποξηραμένων φρούτων, ένδυσης-υπόδησης,  δερμάτινων ειδών, ειδών δώρου, ξυλόγλυπτων, καλλυντικών, κ.α.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στις Σέρρες, οι φιλοξενούμενοι του Επιμελητηρίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις γνωστών επιχειρήσεων όπως: FLOS ΑΒΕΕΑ, SAM CAFÉ, ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ, ΜΑΡΙΟ- ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΛΕΚΤΩΝ, και φιλοξενήθηκαν σε δύο Αμπελώνες, ΤΟ ΚΤΗΜΑ Τ' ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, όπου οι εντυπώσεις ήταν άριστες απ' την ποιότητα των Σερραϊκών κρασιών και εδεσμάτων.

Οι ξένοι επισκέπτες του Επιμελητηρίου Σερρών έμειναν ευχαριστημένοι από την ποιότητα και την ποικιλία των Σερραϊκών προϊόντων που είδαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ενώ εξαιρετικές ήταν επίσης οι εντυπώσεις που απεκόμισαν από τις βιομηχανικές μονάδες του Νομού που επισκέφτηκαν, γνωρίζοντας όπως είπαν μια Ελλάδα που δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, όπως την ήξεραν έως τώρα, αλλά μια χώρα με τεχνολογικό εξοπλισμό ικανό να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Ευχαριστημένοι δήλωσαν επίσης και οι  Σερραίοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στις συναντήσεις και συνεχάρησαν το Επιμελητήριο  που με τις πρωτοβουλίες αυτές ανοίγει πραγματικά τους ορίζοντες της εξωστρέφειας για τα προϊόντα τους. ΄΄Και μόνο η εμπειρία από τέτοιου είδους επαφές είναι ένα θετικό βήμα΄΄ είπαν χαρακτηριστικά.