ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – Mε εξέχοντες ομιλητές και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου – Τετάρτη 30.05.2014

Hμερίδα με θέμα:
«ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»
στο Επιμελητήριο Σερρών  30.05.2014
με εξέχοντες ομιλητές και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου
    Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.05.2014 Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον στην Ασφαλιστική Αγορά, μία συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών, μέλη του οποίου κατέκλυσαν την αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» για να ενημερωθούν από τους πλέον έγκυρους ομιλητές για τα νέα δεδομένα που ισχύουν στον κλάδο.
   Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Κάτσιος – Εμπορικός Διευθυντής της Groupama Φοίνιξ, ανέπτυξε το θέμα «Σχέσεις-Συμβάσεις Ασφαλιστικών Εταιριών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», ο κ. Γιώργος Καραβίας – μέλος της Ε.Α.Δ.Ε και Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Α ανέλυσε το ρόλο του Ασφαλιστή στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και της Κοινωνίας, και η ομιλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) , κ. Γιάννη Θεοδοσίου είχε θέμα: « Το νέο θεσμικό πλαίσιο και οι επιπτώσεις στην ασφαλιστική αγορά και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές».
    Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος το Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών, κ. Νίκος Παλάζης, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και τους προσκεκλημένους ομιλητές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου για ενημέρωση.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρ. Μέγκλας αναφέρθηκε στα εξέχοντα βιογραφικά των Ομιλητών που καταδεικνύουν την υψηλή ποιότητα της ενημέρωσης που εξασφαλίζει η Ημερίδα στους Ασφαλιστές – Μέλη του Επιμελητηρίου και ανέφερε στοιχεία για τον κλάδο βάσει των στατιστικών του Μητρώου. Επαίνεσε δε ιδιαιτέρως το συνάδελφό του, Πρόεδρο του ΕΕΑ, για τους αγώνες που δίνει τόσο για τον κλάδο των Ασφαλιστών, όσο και για τον επιμελητηριακό θεσμό.
    Ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου αναλύοντας το νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει με το νόμο 3031 στην ασφαλιστική αγορά και στους ασφαλιστικούς  διαμεσολαβητές ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής επιμέρους δεδομένων του νέου θεσμικού πλαισίου ( όπως η προείσπραξη) τονίζοντας και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του για τον κλάδο. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ασφαλιστών, ειδικά σε θέματα χρήσης νέων τεχνολογιών , προκειμένου να μπορούν να ακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις και τις νέες απαιτήσεις. Κλείνοντας την εισήγησή του απευθυνόμενος στους συναδέλφους  ασφαλιστές είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε παρών και μέλλον. Είμαστε αναγκαίο κομμάτι της κοινωνίας. Η ασφάλεια είναι πλεονέκτημα και ανάγκη των φτωχών και των ανήμπορων και όχι των πλουσίων. Έχουμε λαμπρό μέλλον και αισιοδοξία που μπορεί να μετατραπεί σε πλούτο».
    Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και δόθηκαν από όλους τους εισηγητές πολύ χρήσιμες διευκρινήσεις. Χορηγός επικοινωνίας: Insurance daily/www.insurancedaily.gr
   Χαρακτηριστικές ήταν, επίσης, οι δηλώσεις του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ρόλο των Επιμελητηρίων. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, πριν από την έναρξη της Ημερίδας ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «……με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μέγκλα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση, ζούμε μαζί τα κοινά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζούμε βεβαίως το μεγάλο θέμα που αφορά το μέλλον των Επιμελητηρίων………….. …………………………..θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι το 94% των εργαζομένων της χώρας μας σήμερα είναι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις…….. Αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν τονωθούν, δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, αν δεν υπάρχει μια άλλη φορολόγηση, τότε είναι αδιανόητο να υπάρξει οικονομικό μέλλον και να μιλήσουμε κάποια στιγμή για μείωση της ανεργίας…….. Θέλω να προσθέσω για δύο ζητήματα που φάνηκε ότι τα Επιμελητήρια ήταν μπροστά. Και στο ζήτημα των χρεών που είχε κάποιος προς το δημόσιο και το ανάποδο………..και στο ζήτημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης όπου το 60% των μικρομεσαίων δεν είχαν περίθαλψη, το κράτος παραδέχτηκε το λάθος του. Είναι αναγκαίο λοιπόν το κράτος να καταλαβαίνει ότι οι κοινωνικοί φορείς και τα Επιμελητήρια μπορούν να είναι πιο κοντά στις εξελίξεις, να τις βλέπουν καλύτερα και ο Ελληνικός λαός να γλιτώνει μια τεράστια ταλαιπωρία».