ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ): «ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΑΡΙΣΤΗ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. για την παραεμπορική δραστηριότητα στη Βόρειο Ελλάδα. Τουριστική προβολή του Νομού Σερρών από το Επιμελητήριο Σερρών

Δικαιωμένοι για την επιλογή τους να αναθέσουν τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Επιμελητήριο Σερρών δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.  Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος κάνοντας έναν απολογισμό της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2014 στις Σέρρες δήλωσε: «Nιώθουμε εξαιρετικά δικαιωμένοι. Πραγματικά πρέπει να πω ότι ο Πρόεδρος, ο Χρήστος Μέγκλας , η Διοικούσα Επιτροπή, όλο το Δ.Σ.  του Επιμελητηρίου Σερρών και γενικά όσοι βοήθησαν μας προσέφεραν μια άριστη φιλοξενία αυτό το τριήμερο και πραγματικό πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον επόμενο να φτάσει το επίπεδο της φιλοξενίας των Σερρών. Νομίζω ότι ήταν καθοριστικής σημασίας Γενική συνέλευση γιατί αφορούσε τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων. Θα έλεγα ότι ήταν η κρισιμότερη γενική συνέλευση των τελευταίων ετών και υπήρχε αίσιο τέλος και σε αυτό, άρα εκτός από φιλόξενη,  η πόλη των Σερρών ήταν και γουρλίδικη. Φεύγουμε με χαμόγελο από τις Σέρρες, διότι πετύχαμε αυτό που αναζητούσαμε μετά την ανελέητη επίθεση της τρόικας στον Επιμελητηριακό θεσμό πριν 2,5 χρόνια, καταφέραμε όμως να μείνουμε ζωντανοί. Ένας Επιμελητηριακός θεσμός που καλά κρατεί επί 100 χρόνια σε αυτόν τον τόπο και θα συνεχίσει ακάθεκτος δυναμικός να υπερασπίζει τα συμφέροντα της υγιούς επιχειρηματικότητας»
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. για την παραεμπορική δραστηριότητα στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος έδωσε το δικό του μήνυμα στους Σερραίους Επιχειρηματίες και Επαγγελματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών : «Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, αλλά πιο συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις εδώ στις Σέρρες, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο το βιώνει ολόκληρη η Ελληνική οικονομία αλλά περισσότερο οι Βορειοελλαδίτες, είναι αυτό της παραεμπορικής δραστηριότητας.  Είναι ένα θέμα το οποίο μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα,  μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε αρκετά επιθετικοί προς τα αρμόδια Υπουργεία στην εξεύρεση μιας λύσης. Εμείς προτείνουμε λύσεις. Η λύση είναι η θέσπιση ενός σώματος δίωξης παραεμπορίου το οποίο θα είναι ανταποδοτικό, θωράκιση των πυλών εισόδου της χώρας, οι οποίες δεν είναι τόσες πολλές, όχι μόνο με ανθρώπινο δυναμικό, που  έχουμε υποδείξει ορισμένους τρόπους μεταφοράς δημοσίων υπαλλήλων από σώματα ασφαλείας, λιμενικό, αστυνομία, πυροσβεστική σε αυτές τις θέσεις φύλαξης στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και με τεχνολογικά μέσα και μπορώ να πω  ότι είμαστε κοντά  στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενός διαγωνισμού που αφορά τις μαγνητικές πύλες, που είναι ένα εξαιρετικό σημαντικό εργαλείο για την πάταξη του παραεμπορίου. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα που αφορούν τη φορολογία, τη ρευστότητα και τη μείωση της γραφειοκρατίας τα Επιμελητήρια είναι στην πρώτη γραμμή μάχονται και ελπίζω από το 2015 με τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα βιώσει η χώρα θα μπορέσουμε να πετύχουμε την αναζωογόνηση των επιχειρήσεων στις Σέρρες αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδος».

Τουριστική προβολή του Νομού Σερρών από το Επιμελητήριο Σερρών
Το  Επιμελητηρίου Σερρών διεκδίκησε – μεταξύ και άλλων Επιμελητηρίων που το ζήτησαν  – και τελικά πέτυχε, ύστερα από απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) να έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει και να διοργανώσει στις Σέρρες τη Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.  Μετά την οριστικοποίηση της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης στις Σέρρες, το Επιμελητήριο Σερρών είχε βάλει δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν η άριστη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και ο δεύτερος στόχος  η τουριστική προβολή του Νομού Σερρών. Όσον αφορά τον πρώτο στόχο οι δηλώσεις του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των Προέδρων, εκπροσώπων και στελεχών των Επιμελητηρίων της χώρας, στελεχών των Υπουργείων όλων των προσκεκλημένων  αποδεικνύουν ότι το Επιμελητήριο Σερρών κέρδισε τις εντυπώσεις όλων όσοι συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, γεγονός που καταδεικνύεται και από την αθρόα αποστολή συγχαρητηρίων επιστολών που καταφθάνουν καθημερινά στο Επιμελητήριο από πολλά Επιμελητήρια. 
   Παράλληλα με τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το Επιμελητήριο Σερρών είχε προγραμματίσει επισκέψεις σε τουριστικά μέρη για την προβολή του Νομού Σερρών. Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 οι Σύνεδροι (από τα περίπου 50 Επιμελητήρια της χώρας που αντιπροσωπεύουν 800.000 επιχειρήσεις ) επισκέφθηκαν την Αρχαία Αμφίπολη Σερρών, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης από την αρχαιολόγο κ.  Κατερίνα Περιστέρη, φωτογραφήθηκαν  στο μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Λόφο Καστά. Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη. Εκεί τους Σύνεδρους υποδέχτηκε ο πρώην Υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής με το γιο του Κώστα,  ενώ το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Το απόγευμα της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου 2014, την ώρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης στο Επιμελητήριο Σερρών οι συνοδοί των Συνέδρων επισκέφθηκαν το Τζινζιρλί Τζαμί και παρακολούθησαν Συναυλία Μουσικής Δωματίου για φωνή και όργανα.
   Οι Συνοδοί των Συνέδρων επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου 2014 τη Βυζαντινή Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, την Ακρόπολη των Σερρών (Κουλάς), το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι) και την αγορά της πόλης των Σερρών. 
  Η ξενάγηση των Συνέδρων της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Νομό Σερρών από το Επιμελητήριο Σερρών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2014 με την επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη.