Μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τώρα στις Σέρρες το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Χαραγμένα σημάδια» στο Σταύρο Ξαρχάκο

Μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τώρα στις Σέρρες

         Το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Χαραγμένα σημάδια» στο Σταύρο Ξαρχάκο

Με το ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ & το Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ, τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ & η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ θα παρουσιάσουν το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Χαραγμένα σημάδια» στο Σταύρο Ξαρχάκο, την ΚΥΡΙΑΚΗ  16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011  στις 8.30΄το βράδυ , στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ .

          Στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του επιχειρηματικού, παραγωγικού, τουριστικού, πολιτιστικού και επιστημονικού προφίλ όλου του Νομού Σερρών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 2η Έκθεση Σερραϊκών Προϊόντων και Επιχειρήσεων όλων των κλάδων, στην Αθήνα από 8 – 12 Νοεμβρίου 2010.

Μεταξύ των εκδηλώσεων, ξεχώρισε αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , την Τρίτη 9 /11/ 2010, όπου παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση το έργου του Λευτέρη Αερόπουλου " Χαραγμένα σημάδια " στον Σταύρο Ξαρχάκο , από τα Μουσικά Σύνολα και τη Θεατρική Ομάδα του Μ.Ε.Σ., εγκαινιάζοντας τον κύκλο «Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός».Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για όλους. Κατάμεστη η αίθουσα μεγάλη η επιτυχία και πανθομολογούμενη. Το ρεπορτάζ με τίτλο «ακόμη χειροκροτούν …12 λεπτά  biz » του Βασίλη Περδικίδη  που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Serres tv , τα λέει όλα .

      Λευτέρη Αερόπουλου «Χαραγμένα σημάδια» στον Σταύρο Ξαρχάκο                         

Μια παράσταση που συνάζει μέσα της τη συνομιλία του Λευτέρη Αερόπουλου με το Σταύρο Ξαρχάκο. Μια θεατρική παρτιτούρα , μια μουσικοθεατρική  πράξη με τη δική της σκηνική γλώσσα .

Ένα μουσικό δρώμενο με ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορωδούς-υποκριτές και ορχήστρα, δομημένο με όλα τα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης. Από το προανάκρουσμα, την είσοδο του χορού, τα αφηγηματικά μέρη, την τραγουδιστική απαγγελία, ως το τραγούδι από τους κορυφαίους και το συνεχή διάλογο με το χορό, ταξιδεύει τους θεατές στο χρόνο, αναδεύοντας τις μνήμες με έναν τρόπο απρόσμενα οικείο. Το σκηνικό, τα κοστούμια και οι φωτισμοί υποβάλουν τον ακροατή-θεατή και τον μεταφέρουν αβίαστα στο κλίμα, το χώρο και την εποχή.   Οι συντελεστές του έργου είναι:

Αφηγηματικά μέρη – στοχαστής , ο ηθοποιός Παντελής Σταυρινός

Αλλοτινή – Κυρά του χρόνου , η  ηθοποιός Χρύσα Μαγαΐτη

Ραψωδός: Λευτέρης Αερόπουλος

Μάνα – τραγούδι: Ελένη Μιχαλοπούλου

Κορυφαία του Χορού: Αλεξάνδρα Καραθανάση

12μελής Χορός από μέλη της Μικτής και Νεανικής Χορωδίας του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών και μαζί τους το 9μελές Οργανικό Σύνολο του Μ.Ε.Σ.     

Κοστούμια: Λίλυ Αφείδου 

Ηχοληψία: Γιώργος Δασκαλάκης , Μιχάλης Παππάς

Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Κείμενα, μουσική , σκηνοθεσία: Λευτέρης Αερόπουλος

Ένα γεγονός που αν μη τι άλλο  ανήκει  στην πόλη και το Νομό, αφού το δημιούργησαν  και πήρε  το δικό του βαθμό ποιοτικής κατάταξης στην πρωτεύουσα , στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .  Το χαρακτήρισαν «εξέχον γεγονός» πολλοί και  εκλεκτοί της πνευματικής κοινότητας.

ΚΥΡΙΑΚΗ  16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011  στις 8.30΄το βράδυ , στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ .

Τιμή εισιτηρίου € 15,00.  Εισιτήρια – κρατήσεις θέσεων στα τηλ.  23210 51174 & 51127 .

Χορηγός : CAMMEO   –  Χορηγός επικοινωνίας:  TVS

Ευχαριστούμε

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ